CZ

Biblioteca de materiale pentru startupuri a strâns 18.700 de euro pe internet, în România

Imagine principala
mater

MATER, viitoarea ”bibliotecă de materiale” pentru startupuri și designeri independenți, a strâns 18.722 de euro de la 211 susținători pe platforma românească de crowdfunding Startarium, au informat, miercuri, inițiatorii proiectului, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

În schimbul donațiilor, susținătorii au primit diferite recompense: vederi semnate de echipa MATER, invitiații la petrecerea de lansare sau abonamente la biblioteca de materiale cu preț redus.

Nouă susținători au ales pachetul de cofondator de 1.000 euro prin care vor avea acces la toate datele privind planul business MATER și vor putea contribui cu propria expertiză la dezvoltarea proiectului. În plus se bucură de abonament pe viață iar numele și poza lor vor fi afișate în lobby-ul bibliotecii.

Campania de multifinanțare pe platforma românească Startarium a fost demarată pe 20 mai.

“Suntem foarte mândri că suntem startupul cu cea mai mare campanie de crowdfunding pe o platformă românească. Proiectul are astfel parte de cea mai importantă validare - din partea profesioniștilor în industrii creative, care vor fi și utilizatorii MATER”, declară Sabina Baciu – project manager MATER

”Echipa MATER lucrează din decembrie 2016 la amenajarea spațiului de 1000m2. Fosta hală industrială transformată va cuprinde biblioteca, o sală de evenimente și un spațiu de co-working dedicat comunităților creative, în mod special arhitecți și designeri. Biblioteca va deveni un landmark în București și în regiune atât pentru profesioniști, cât și pentru mediul academic” – Tamina Lolev – arhitect, co-fondator MATER

Suma strânsă în campanie va fi folosită pentru realizarea celor 30 de module de expunere a materialelor din bibliotecă.

La MATER vor fi expuse mii de mostre de materiale cu aplicații diverse: arhitectură, amenajare interioară, design de produs sau vestimentar, producție publicitară sau construcții.

MATER ar urma să fie prima bibliotecă de materiale din România și Europa de Sud-Est. Este programată să fie deschisă în octombrie 2017 , cu 3.000 de materiale expuse într-o primă etapă.

Biblioteca  de materiale va funcționa în complexul Industria Bumbacului (Splaiul Unirii 160), din Bucuresti.  

MATER este un proiect dezvoltat de asociația NOD Makerspace ce a fost inițiat prin programul Mobilizăm Excelența creat de Porsche România și dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București. Printre partenerii proiectului se numără Banca Transilvania, Holcim România, Saint-Gobain.

 

Parallax

Vizualizari
734
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri