Adi Iacob

Topul universităților care au produs fondatori de afaceri miliardari

Thumbnail

A deveni fondator al unei companii unicorn este un vis pe care mulți antreprenori speră să-l realizeze, iar mulți încearcă să descopere ceea ce este nevoie pentru a deveni un astfel de fondator. 

În timp ce munca grea și dăruirea sunt cerințele minime, împreună cu un concept inovator, este nevoie de mai mult decât atât pentru a ajunge în topuri.

Statista a folosit date de la Sage pentru a crea un grafic care arată topul școlilor în ceea ce privește modelarea fondatorilor de startup-uri unicorn. Instituțiile de învățământ incluse provin din toată lumea, incluzând, dar fără a se limita la, SUA, India, Anglia, Israel și Canada.

Locul întâi este ocupat de Universitatea Stanford, cu 51 de fondatori de companii unicorn ca absolvenți, în timp ce locul doi este revendicat de Universitatea Harvard, cu 37 de astfel de antreprenori. Universitatea din California este pe locul trei, cu 18 fondatori miliardari.

Thumbnail
Statista

Absolvenți notabili

Printre fondatorii de companii unicorn ai Universității Stanford se află:

  • Elon Musk — cu o avere de 20,5 miliarde dolari, potrivit Forbes; fondator și CEO al Space X, co-fondator și CEO al Tesla, copreședinte al OpenAI, fondator și CEO al Neuralink, co-fondator și fost președinte al SolarCity, co-fondator al Zip2 și fondator al X.com, care a fuzionat cu Confinity și a luat numele PayPal.
  • Sergey Brin — cu o avere de 47,5 miliarde de dolari; co-fondator Google
  • Larry Page — cu o avere de 48,9 miliarde de dolari; co-fondator Google
  • Evan Spiegel — cu o avere de 3,10 miliarde de dolari; co-fondator Snapchat

Harvard a fost la un moment dat casă pentru:

  • Mark Zuckerburg — cu o avere de 72 miliarde de dolari; co-fondator Facebook
  • Mark Pincus — cu o avere de 1,53 miliarde de dolari; co-fondator al Zynga 

Universitatea din California i-a educat pe:

  • Travis Kalanick — cu o avere de 7,1 miliarde de dolari; fondator al Uber și co-fondator al companiei de partajare a fișelor Red Swoosh
  • Nicholas Woodman — cu o avere de 947 milioane de dolari; fondator și CEO al GoPro
  • Logan Green — co-fondator și CEO al companiei Lyft

Trebuie remarcat faptul că datele se axează pe locul în care persoana a obținut diploma de cel mai înalt nivel sau au participat la cele mai recente activități educaționale, astfel încât mulți dintre cei implicați în analiză au fost studenți și la alte instituții de-a lungul drumului lor. De exemplu, Elon Musk a studiat la Stanford, dar nu a finalizat programul.

 

Surse: Statista, Forbes, Medium

Parallax

Vizualizari
1815
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri