Adi Iacob

Topcoder: Instrumentul de la Google care conectează afacerile cu programatori care pot dezvolta soluții IT pentru firme

Thumbnail

Afacerile au nevoie de dezvoltatori care pot crea aplicații care rezolvă probleme complexe. Programatorii doresc să își arate abilitățile de codare. Un instrument de la Google — Topcoder —conectează talentele unei comunități globale, de 1 milion de programatori, cu afaceri care au probleme de rezolvat.

Procesul este simplu: firmele vin la Topcoder cu cereri de programare, iar Google crează provocări crowdsourcing care permit comunității de dezvoltatori să demonstreze ce pot face, potrivit unui articol de pe blogul Google. Mărimea și sfera de acoperire a acestor provocări pot varia - unele sunt experimentale, iar altele sunt bazate pe sarcini specifice, cum ar fi construirea unei noi pagini pentru o aplicație mobilă sau introducerea unui buton suplimentar într-o aplicație. 

Când dezvoltatorii din comunitatea Topcoder creează o soluție, aceștia sunt recompensați cu bani, iar afacerile obțin aplicațiile și tehnologiile de care au nevoie.

Thumbnail
topcoder.com

Topcoder a fost lansat în 2001, iar la acel moment folosea instrumentele de dezvoltare ale browserului Firefox. Ulterior, Topcoder a trecut la Google Chrome, atunci când browserul a fost lansat în 2008. 

Instrumentele de dezvoltare din browserul Chrome elimină blocajele pentru livrarea rapidă a proiectelor - cum ar fi necesitatea de a testa aplicațiile pe dispozitivele fizice sau grijile că soluția nu va funcționa pe orice browser sau dispozitiv, spun reprezentanții companiei.

De asemenea, extensiile browserului sunt un alt instrument pe care Google îl folosește pentru a conecta dezvoltatorii cu firmele. Compania a creat o extensie care preia probleme de pe GitHub, un serviciu de găzduire pentru proiecte de dezvoltare de software, și le transformă în provocări de tip Topcoder.

Potrivit site-ului Topcoder, instrumentul produce peste 7000 de provocări crowdsourcing pe an, iar până în prezent, comunitatea de programatori a fost plătită cu 80 de milioane de dolari.

Parallax

Vizualizari
1306
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri