CZ

Tesla vrea să strângă finanțări de 1,5 miliarde de dolari prin emisiune de obligațiuni

Imagine principala
tesla model 3

Productărorul de mașini electrice Tesla a anunțat luni că intenționează să emită obligațiuni cu scadența în 2025, în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, pentru a finanța producția celui mai nou sedan, Model 3, transmit Bloomberg și Reuters, citate de Agerpres.

Model 3 va avea o autonomie de până la 220 mile (350 de kilometri) la o singură încărcare și un preț de pornire de 35.000 de dolari, mai puțin de jumătate față de precedentele modele.

Compania americană a precizat că a primit deja 500.000 de precomenzi pentru Model 3, care ar urma să transforme brandul de lux în unul adresat publicului larg, interesat de conservarea mediului și folosirea automobilelor electrice.

În trimestrul doi din 2017, Tesla a cheltuit 1,16 miliarde de dolari pentru fabricarea Model 3 și majorarea producției de baterii.

În 28 iulie, Tesla a livrat primilor 30 de clienți — toți angajați ai Tesla — sedanul Model 3, destinat să devină un automobil electric accesibil publicului larg. De atunci, compania a primit 1.800 de rezervări pe zi pentru Model 3.

"Scopul nostru nu a fost niciodată producerea de mașini scumpe. Am vrut să facem mașini pe care oricine să le poată cumpăra. Dacă încerci să faci ceva diferit pe plan global, trebuie să faci mașini pe care oamenii să și le poată permite", a afirmat fondatorul și directorul general al Tesla, Elon Musk.

Acesta se așteaptă la șase luni foarte dificile până la consolidarea producției Model 3. Musk vrea să fie produse lunar 20.000 de automobile Model 3 până în decembrie, la fabrica din Fremont (California), iar obiectivul companiei îl reprezintă producerea a 500.000 de mașini electrice în 2018 și apoi un milion în 2020.

Titlurile Tesla au urcat anul acesta cu 54%, ceea ce duce capitalizarea bursieră a producătorului de automobile electrice la peste 50 miliarde de dolari, devansând principalii producători de automobile din SUA, General Motors și Ford Motor, axați încă pe mașinile convenționale.

Anul trecut, producția totală a Tesla a fost de 84.000 de mașini, toate din gama premium.

În primul semestru din acest an, Tesla a livrat aproximativ 47.100 SUV-uri și sedanuri electrice, ușor sub estimări.

Investitorii săi sunt convinși că automobilele electrice produse de Tesla vor domina autostrăzile viitorului. Pe lângă modelele de top, Model S și Model X, Tesla a lansat cu succes Model 3, destinat să devină un automobil electric accesibil publicului larg.

Parallax

Vizualizari
1383
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri