Raluca Abrihan

O platformă românească unde cei care îşi administrează singuri site-ul pot cere sfaturi programatorilor

Thumbnail

Tech Guy, o platformă gratuită, vrea să adune o comunitate online, unde proprietarii de site-uri le pot cere programatorilor şi specialiştilor sfaturi şi soluţii legate de porblemele de administrare şi găzduire a acelor website-urilor.

 

Una din principalele provocări cu care se confruntă un business online nou este partea de administrare și mentenanță a site-ului și a soluției de găzduire folosite. Fie că apar erori sau sunt în plan funcționalități noi, de multe ori lucrurile înaintează încet, din lipsa know how-ului necesar pentru a adresa situațiile de pe site. Situații de tipul configurarea contului de cPanel, adăugarea de zone DNS noi, configurarea căsuțelor de email sau setarea de reguli de redirect în htaccess îi pot pune în dificultatea pe properitarii de site-uri care nu s-au mai lovit de astfel de cazuri - spun reprezentanţii easyhost, firma care a lansat platforma online Tech Guy.

Tech Guy este o platformă online gratuită care reunește proprietari de site-uri, programatori și specialiști systems care dezbat subiecte de site-uri și găzduire și adresează întrebările celor implicați în domeniu.

Comunitatea a fost lansată anul acesta și își propune să devină un spațiu relevant pentru cei care activează în online și au o abordare DIY (”fă singur”) în administrarea și optimizarea site-urilor proprii.

Tematici și probleme legate de securitatea site-urilor, de cPanel, de configurare email sau de domenii sunt dezbătute liber de cei care au experiență și de cei care abia au pornit în demersul digital. Indiferent de infrastructura de pe care se încarcă site-ul sau de furnizorul folosit, dezvoltatorii platformei Tech Guy promit să îi întâmpină pe toți cei înteresați cu răspunsuri utile, instrucțiuni și tutoriale în limba română.

Aici cei interesaţi pot găsi o soluție testată pentru că membrii comunității sunt specialiști tehnici, systems și developeri, iar răspunsurile și sfaturile oferite de ei vin din experiența profesională directă. În plus, toate discuțiile sunt filtrate și validate de admini, pentru a nu exista riscul ca utilizatorii să dea peste soluții contradictorii sau răspunsuri neclare. Toate tematicile abordate pe platformă sunt din categoria site-uri și hosting – fără timp consumat utilizatorului cu mesaje care nu sunt de interes, reclame sau spam, prezente uneori în aceste comunități - mai spun dezvoltatorii acestei platforme.

Parallax

Vizualizari
965
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri