Raluca Abrihan

9 startup-uri din România, Moldova şi Ucraina, în finala acceleratorului de afaceri Spherik de la Cluj

Thumbnail

Nouă startup-uri din România, Moldova şi Ucraina au parcurs programul de 12 săptămâni de dezvoltare a proiectelor de afaceri din cadrul acceleratorului Spherik, de la Cluj-Napoca, care anunţa la deschiderea ediţiei din acest an că oferă finanţări totale de 1 milion de euro. Iată care sunt startup-urile ajunse la finalul programului de accelerare.

 

AdTechMedia – platformă care facilitează publisherilor, jurnaliştilor şi bloggerilor posibilitatea de monetizare a continutului editorial.

Baro – platformă de management al campaniilor dedicat agenţiilor care gestionează mai multe pagini de Facebook.

CleverWash – aplicaţie prin care şoferii îşi gasesc cele mai apropiate spălătorii auto şi îşi pot face programări.

EyeSIGHT – soluţie IT pentru tratarea ambilopiei cu ajutorul realităţii virtuale.

Genealogy Breed Book – registru genealog digital pentru crescătorii de animale

Jurio – ajută la căutarea unor articole legate de probleme juridice pentru a verifica dacă au existat precedente în anumite cauze.

Knowl – plaformă pentru formarea profesională realizată cu ajutorul inteligenţei artificiale.

MyCar Assistant – aplicaţie îşi reaminteşte cân trebuie să reînnoieşti asigurarile auto şi să plateşti rovinieta

PRISM – platformă ce ajută la gestionarea mărfurilor şi la inventariere.

Evenimentul Demo Day Spherik 2017 va avea loc la Cluj in data de 26 septembrie.

Spherik Accelerator este fondat de Liberty Technology Park Cluj, Banca Transilvania, Universitatea "Babes-Bolyai" si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Fiind o organizatie non-profit, Spherik nu ia din actiunile fondatorilor, ci faciliteaza accesul la investitii pentru 3,14% din suma primita de startup-uri in primul an. Procentul primit de la startup-uri este reinvestit in programe si contribuie la cresterea ecosistemului de profil din Romania. Din echipa Spherik fac parte in prezent Nina Moldovan (Presedintele Spherik), Dan Sturza (Manager de Investitii), Roxana Rugina (Manager de Program), Diana Rusu (Business Development Manager), precum si cei doi asociati ai programului, Alex Burciu (ex Software Development Manager la Amazon) si Gabriel Dombri (Founder @GROWTH MARKETING Academy & CEO @Tapptitude). 

Anul acesta, echipa de mentori din cadrul Spherik numara peste 30 de persoane, incluzand investitori, oameni de afaceri si specialisti in tehnologie, precum Radu Georgescu, Serban Toader, Marius Ghenea, Sorin Mindrutescu, Cosmin Negrescu si Elisabeta Moraru. Programului de accelerare i s-au alaturat si companii internationale, ca parteneri, prin serviciile pe care le pun la dispozitia startup-urilor accelerate: KPMG, Google, Microsoft si GTS Telecom.

Printre startup-urile din portofoliul Spherik se numara Planable (castigatorul Startup Avalanche de la Techsylvania 2016), Printivate (start-up local achizitionat in toamna 2016 de 3DHubs), Primul Medic (platforma care permite accesul la sfaturi medicale) si Approd (aplicatie de reducere a birocratiei la infiintarea de societati comerciale).

Parallax

Vizualizari
586
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri