Raluca Abrihan

5 idei de afaceri, în finala unui program de accelerare organizat de studenţi şi antreprenori români

Thumbnail

Inteligență artificială în agricultură sau antrenamente sportive inteligente – câteva dintre cele 5 idei de afaceri ale unor tineri antreprenori români, care au ajuns la finalul programului pre-accelerare Tech Leaders Lab, din 72 de idei de afaceri, câte au intrat în competiţie. Cu ce soluţii de business vin în piaţă câştigătorii.

 

Tech Leaders Lab, program organizat de Young Leaders Club - organizației de studenți și antreprenori, şi de agenţia Golin, oferă start-up-urilor participante, pe durata a trei luni, acces la mentori și la know-how-ul unor investitori de top la nivel global, conectându-le la o rețea internațională de acceleratoare de business, precum și la posibile surse de finanțare.

În prima fază a programului, au fost analizate 72 de idei de business din România și Republica Moldova, cele mai bune 10 echipe fiind selectate pentru a intra în ediția de 2017-2018 a pre-acceleratorului.

Acestea au primit suportul necesar să-și dezvolte produsul, iar 5 startup-uri au absolvit deja programul, soluțiile lor vizând cel puțin o piață regională.

  • Serafim Technologies a dezvoltat o soluție bazată pe inteligență artificială în agricultură, care oferă fermierilor informații utile privind starea culturilor, ajutându-i la reducerea costurilor și maximizarea performanțelor. Soluția asigură o reducere cu până la 70% a pagubelor produse de boli, precum și o scădere de 40% în utilizarea chimicalelor.
  • Front Desk oferă o soluție software de management integrat dedicată industriei hoteliere. Sistemul dezvoltat de acest start-up este bazat integral pe Cloud și este integrat cu principalele platforme de rezervări.
  • StrAIke revoluționează antrenamentele de arte marțiale printr-o soluție bazată pe inteligență artificială care îi ajută pe sportivi să se pregătească într-un mod inteligent. Cu ajutorul tehnologiei portabile (wearable) și al Internet of Things, utilizatorii au acces la informații privind performanțele lor sportive și pot identifica zonele pe care trebuie să le îmbunătățească.
  • Credibo este un broker digital automat care ajută cumpărătorii să găsească cea mai potrivită soluție de credit imobiliar. Clienții își pot gestiona aplicația pentru credit online, într-un timp record.  
  • Sport Explore oferă o soluție software de tip machine learning utilă pentru piața de publicitate. Soluția generează rapoarte detaliate, ușor de interpretat și în timp real privind branding-ul în timpul programelor sportive.

Cele 5 companii sunt sprijinite de Tech Leaders Lab să acceadă într-un program accelerator global și să-și găsească investitori și parteneri alături de care să-și continue dezvoltarea.

YLC este o organizație de studenți și antreprenori care își propune să găsească şi să sprijine cu ajutorul unor specialişti cele mai promițătoare startup-uri. Golin este o agenţie de relaţii publice, care numără o echipă de peste 40 de specialişti.

Thumbnail

Parallax

Vizualizari
1528
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri