Raluca Abrihan

O platforma de job-uri lansează un instrument online pentru compararea salariilor din România

Thumbnail

O platformă de job-uri lansează o nouă funcționalitate online gratuită prin care angajații își pot compara salariul actual cu cel al altor angajați cu funcții similare. Iată cum funcţionează.

Produsul, numit Salariometru, le oferă utilizatorilor o valoare a salariului minim, mediu și maxim pe care ar trebui să îl primească în funcție de: aptitudinile pe care le au, experiență, funcția pe care o ocupă, departamentul și industria în care activează.

Instrumentul online compară informațiile introduse de utilizatori cu o bază de date de peste 120.000 de salarii ”actualizate în timp real”, potrivit unui comunicat oficial.

Undelucram.ro, platforma care reunește o comunitate online dedicată angajaților din România, lansează Salariometru, un instrument online pus la dispoziția tuturor angajaților care vor să afle dacă sunt plătiți conform mediei din piață, care sunt oportunitățile de creștere și cum se compară cu alți colegi sau angajați cu funcții similare, anunţă fondatorii platformei.

Noul intstrument online se comportă ca un comparator online de salarii și oferă utilizatorilor intervale salariale în funcție de mai multe criterii:

  • vârstă,
  • studii
  • formare profesională
  • aptitudini suplimentare
  • experiență
  • domeniul de activitate
  • companiile la care aceștia au lucrat.

Este unul dintre proiectele interne la care am lucrat în ultimele șase luni. Salariometru este soluția la o nevoie pe care ne-au semnalizat-o utilizatorii noștri, pe care i-am văzut extrem de preocupați de ghidurile salariale pe care noi le publicăm trimestrial, dar și pentru calculatorul de salariu care exista deja pe website-ul nostru. Acest nou instrument dedicat angajaților din România a fost în faza de beta-testing în ultimele săptâmâni și acum suntem încrezători că poate să ajute orice angajat care se pregătește pentru un nou loc de muncă sau vrea să știe dacă el câștigă mai mult sau mai puțin decât colegii săi care ocupă aceeași poziție.”, a precizat Costin Tudor, fondator Undelucram.ro.

Bază de date de 120.000 de salarii și actualizare în timp real

Salariometru încearcă ajute angajaţii să afle dacă sunt plătiți corect, este special dezvoltat pentru piața din România. Baza de date se bazează pe zeci de mii de salarii care au fost adăugate de utilizatorii platformei de-a lungul timpului.

Pe Undelucram.ro avem o comunitate care depășește lunar 350.000 de angajați care ne vizitează platforma și lasă o evaluare a unui angajator sau împărtășesc cu noi salariul pe care îl câștigă. Știm că pe piață există produse care ajută la compararea salariilor, însă sunt cu precădere pentru marile corporații, iar salariile sunt fie doar pentru anumite nișe, fie se bazează pe informațiile regionale/globale. Noi ne-am dorit ca Salariometru să fie un instrument care să se bazeze pe cele peste 120.000 de salarii strict legate de piața din România și să acoperim nevoile tuturor angajaților. Astfel, indiferent de profesia sau meseria pe care o are utilizatorul, cu ajutorul membrilor din comunitate reușim să fim actuali în informații despre mii de meserii.”, a declarat Costin Tudor.

În viitorul apropiat, platforma se va concentra pe îmbunătățirea experienței de utilizare și antrenarea bazei de date pentru a crește acuratețea informațiilor având în vedere că salariile sunt actualizate în timp real de către utilizatori și tendințele pieței sunt fluctuante.

Peste 350.000 de utilizatori vizitează online Undelucram.ro și pot utiliza Salariometru gratuit, doar pe baza unui cont de utilizator pe platformă.

 

Parallax

Vizualizari
3858
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri