Raluca Abrihan

O echipă din România a câştigat una dintre cele mai mari competiţii de programare cu proiecte juridicie, la New York

Thumbnail

Un chatbot juridic, realizat de cinci români – IT-işti şi avocaţi, a câştigat marele premiu în finala globală a unei competiţii de programare, organizată la New York.

Finala Global Legal Hackathon a avut loc pe 4 mai, în Statele Unite şi au participat echipe din toată lumea.

Aplicația câștigătoare, Lawrelai (Law related AI), este un consultant juridic de călătorii, ușor accesibil prin intermediul Facebook Messenger.

Echipa Legal Shapers, care a realizat proiectul Lawrelai, este formată din avocații Roxana Pistolea (associate Clifford Chance Badea), Roxana Mihaela Catea (Senior Associate Ţuca Zbârcea și Asociații), Tudor Colțan (Senior Associate Suciu Popa) și specialiștii IT Petruș Bălașa și Eduard Mirică.

Unicitatea aplicației Lawrelei vine din faptul că are acoperire globală și o componentă gratuită de răspunsuri juridice actualizate și de încredere cu privire la cele mai frecvente situații cu care ne putem confrunta în timpul unei călătorii în străinătate. În cazul unei urgențe imediate, Lawrelai oferă asistență juridică personalizată contra-cost, punând la dispoziția utilizatorilor consultanță profesională prin intermediul partenerilor locali – explică reprezentanţii echipei.

Din punct de vedere tehnic, Lawrelai utilizează tehnologia NLP, pentru a descifra caracterul complicat al limbajului uman. Inteligența artificială (AI) o înzestrează pe Lawrelai cu capacitatea de a înțelege nevoile și contextul utilizatorului, iar informațiile obținute sunt comparate cu cele existente în sistemul său. Mai departe, aplicatia urmărește fluxul dinamic variabil definit pentru scenariul utilizatorului respectiv. Scenariile pot fi create atât de persoane tehnice, cât și nontehnice, prin utilizarea unei interfețe UI puternice.

Majoritatea echipelor finaliste de la Global Legal Hackathon au fost din țări puternic dezvoltate în domeniul tehnologiei și inovației (Australia, Brazilia, China, Germania, India, Italia, România, Statele Unite ale Americii, Hong Kong, Polonia) și sunt alcătuite din avocați de la cele mai faimoase case de avocatură din lume și specialiști IT din cele mai dezvoltate tech hub-uri.

 

Parallax

Vizualizari
1593
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri