Raluca Abrihan

Investiţie importanată pentru un startup ce face soluţii de securitate pentru email şi are printre fondatori o româncă. Cine este tânăra antreprenoare, doctor în informatică

Thumbnail

Raluca Ada Popa, doctor în informatică la MIT, este co-fondatoarea startup-ului american Preveil, ce a dezvoltat o soluţie de securitate pentru emailurile și documentele companiilor. Startup-ul a primit o runda A de investiţie de la fondul Spark Capital. Cine este tânăra antreprenoare care a creat soluţii de securitate IT folosite de Google, Microsoft, SAP sau Lincoln Labs.

Raluca Ada Popa, Randy Battat şi Sanjeev Verma sunt cei trei fondatori ai startup-ului Preveil, cu sediul la Boston. Firma a creat o soluţie de criptare a mailurilor şi documentelor pentru companii.

Preveil a primită o runda A de investiţie din partea Spark Capital, fond care gestionează bugete de investiţii de peste 3 miliarde de dolari.

Raluca Ada Popa este din Sibiu a plecat cu mulţi în urmă din România pentru a studia informatică în afară. A absolvit informatica și matematica la Massachusetts Institute of Technology (MIT), este doctor în informatică în cadrul aceleași universități şi a predat la Berkeley. Soluţia de securitatea dezvoltată pentru teza ei de doctorat este folosită de softuri ale Google, Microsoft, SAP sau Lincoln Labs.

Mylar şi CryptDB sunt două dintre proiectele IT realizate de Raluca Ada Popa, ambele au ca scop protejarea datelor folosind calculul pe date cifrate. “Datele cifrate ascund conținutul privat al datelor utilizatorilor împrotriva hackerilor. Ele pot fi descifrate doar de utilizatorii care dețin aceste date prin intermediul parolelor”, explica ea într-un interviu.

“Am ales domeniul IT pentru că talentul necesar în IT mi se potrivea perfect, logică şi inginerie, şi pentru că mă fascina nespus. Vedeam cum informatică pătrunde în fiecare aspect al vieţii, nu doar în calculator, dar şi în telefon, în avioane, în sistemele bancare, în maşinile pe care le conducem, în ceasuri şi în multe altele. Am ales să lucrez în securitatea datelor şi anume protejarea lor improtriva hackerilor din două motive. În primul rând, aceasta este o problema reală şi importantă. Milioane de date personale sau confidențiale se fură sau se modifică în fiecare an. Securitatea datelor este importantă şi pentru a împiedica frauda sau chiar crima — datele corupte pot cauza avioane să se prabusasca sau stimulatorul cardiac ce menţine viaţa unui om să se întrerupă. Al doilea motiv este că securitatea combină gândirea matematică şi teoretică cu ingineria, o combinaţie irezistibilă pentru mine” - a mai spus Raluca Ada Popa.

Parallax

Vizualizari
1918
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri