Raluca Abrihan

Şeful unei mari companii de strategii pentru branduri: România este cunoscută ca o ţară de outsourcing. Cum puteţi schimba asta

Thumbnail

Ralph Simon, CEO al Mobilium Global Group, recunoscut ca unul dintre fondatorii industriei moderne de divertisment și conţinut mobile, spune că România trebuie să depăşească odată stadiul de ”ţară de outsourcing”. Startup-urile pot veni cu soluţia.

Există trei zone cheie pe care ar trebui să se concentreze startup-urile IT româneşti, potrivit lui Ralph Simon:

  • AI – inteligenţa artificială, o zonă extrem de interesantă, care se află în continuă evoluţie. China investeşte masiv în domeniu, la fel SUA şi Canada, dar şi alţii.

România este cunoscută ca o ţară de outsourcing, iar asta trebuie să se schimbe. Puteţi să aveţi în continuare companii care fac outsourcing, dar încă nu reuşiţi să dezvoltaţi suficiente startup-uri şi ar trebui să investiți mai mult în asta, pentru ca aici este soluţia.

Sunt oameni foarte bine pregătiţi în domeniul tehnologiei în România. Universităţi din Cluj, Bucureşti scot oameni foarte buni în IT şi care fac o treaba foarte bună în special pe domeniul inteligentei artificiale, mai spune Ralph Simon.

  • Digital Health – un domeniu major, care se foloseşte printre altele şi de inteligenţa artificiala, dar mai ales de tehnologii de detectarea a anumitor lucruri. La fel cum există recunoaştere facială, există şi recunoaşterea pielii, sau mai exact a unor boli de piele. Nu mai este nevoie să ne deplasăm până la cabinetul unui dermatolog, pot să fac o fotografie a unei aluniţe pe care o trimit doctorului, care foloseşte softuri ce utilizează inteligenţa artificială pentru a compara milioanele de exemple şi pot să identifice exact problema unui pacient anume.
  • Realitatea Virtuală – un alt domeniu important pentru, dar ideea în această zonă a tehnologiei este că trebuie să vii cu ceva original.

Revenind, însă la marea problmă a industriei româneşti de IT, antreprenourl susţin că pentru a depăşiţi stadiul de “ţară de outsourcing”, în cele din urmă totul depinde foarte mult şi de fiecare individ în parte. Trebuie să vedeţi ce probleme pot fi rezolvate cu ajutorul tehnologiei şi cum pot fi ele rezolvate. Multe startup-uri din Silicon Valley, din Israel sau Marea Britanie şi alte locuri aşa au pornit – alegând o problemă majoră din piaţă pe care au încercat să o rezolve.

De cele mai multe ori tinerilor antreprenori români le lipseşte încrederea. Mulţi se tem că produsul lor va fi subestimat doar pentru că e “made in Romania”, ceea ce o prostie. Tot ce trebuie să faci este să vii cu o idee originala, nu contează unde se naşte aceea idee daca este bună.

3 lecţii de business pentru antreprenorii IT, de la Ralph Simon:

  1. Antreprenorii trebuie să fie mereu la curent cu ultimele trenduri din domeniu. Să citească presa de specialitate.

  2. Este important să strângă bani şi să călătorească pentru a lua parte la evenimente de tehnologie si conferinte, unde pot intâlni comunităti şi intra in retele importate.

  3. Să citeşti biografiile unor oameni de succes. Pentru mine aceste poveşti au fost mereu o inspiraţie şi m-au ajutat să vin cu cele mai bune idei – povestea lui Elon Musk, Jack Dorsey sau a lui Mark Zuckerberg şi felul în care aceştia au reuşit să vină cu soluţii la anumite nevoi din piaţă.

Ralph Simon este recunoscut ca unul dintre fondatorii industriei moderne de divertisment și conţinut mobile şi un foarte bun strateg de brand. El conduce Mobilium Global Group din Londra, companie de consultanță și strategie la nivel înalt pentru branduri, companii media, operatori telecom, producători de telefoane mobile, companii de tehnologie, studiouri de film și rețele de televiziune, muzică și artiști, personalități TV You Tube, grupuri de agenții de publicitate, mărci și furnizori de platforme din întreaga lume. Ralph Simon a vorbit în cadrul TechFest Bucureşti.

Parallax

Vizualizari
1191
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri