Alex Mihaileanu

Platforma unui timisorean ii scuteste pe dezvoltatorii de site-uri WordPress de munca inutila

Imagine principala
Platforma unui timisorean ii scuteste pe dezvoltatorii de site-uri WordPress de munca inutila

Aproape un sfert dintre site-urile lansate in prezent functioneaza pe platforma WordPress. Ovidiu Maghetiu, un absolvent de Calcuatoare din Timisoara, a profitat de aceasta statistica pentru a lansa un serviciu online care ii scuteste pe programatori de munci inutile. WPide.net scurteaza timpii de dezvoltare si ofera un editor de cod online pe care, in prezent, il testeaza peste 500 de programatori.


“Am fost angajat, am facut outsourcing, am fost freelancer, iar acum am decis ca e momentul sa creez un produs original,” spune Maghetiu. Povestea antreprenoriatului sau e similara cu a multor alti programatori. S-a apucat de lucru de unul singur, fara nici o investitie initiala in afara de timpul de lucru si banii pentru cheltuielile curente.


Initial, ideea era aceea de a creea o platforma mai complexa de dezvoltare si colaborare cu clientii pe parcursul crearii unui site, insa a constatat ca exista o nevoie majora in piata WordPress de a avea la indemana o unealta simpla de editare de cod si de testare a site-urilor, cu acces din orice loc de pe glob.


Ce a iesit este o platforma in care, din cateva click-uri, ai un site functional, poti genera teme sau pluginuri “goale” pe care le poti edita direct din browser, fara a mai fi nevoie sa folosesti aplicatii de editare specializate sau conexiuni FTP. De asemenea, exista optiunea de a instala teme externe direct prin intermediul platformei sau de a edita direct in baza de date.


WPide.net va fi disponibil, din octombrie, contra unui abonament lunar. Preturile difera in functie de numarul de proiecte la care lucreaza un “abonat”, insa cel mai mic va fi de 9 dolari.


“Am rafinat ideea si am anuntat pe site-ul meu ce doresc sa fac. In scurt timp am primit sute de inscrieri pentru noutati din comunitatea programatorilor specializati in WordPress. Dupa trei luni, am avut un produs pe care l-am dat spre testare unei parti din cele cateva mii de doritori si raspunsul a fost foarte promitator. Acest raspuns m-a facut sa decid ca e momentul sa ma dedic in totalitate proiectului. Am parasit angajatorul meu anterior si, cu ajutorul financiar din partea unor prieteni, am reusit sa accelerez dezvoltarea si lansarea produsului.”


Judecand dupa feedback-ul primit, Maghetiu crede majoritatea dezvoltatorilor de WordPress sunt frustrati de complexitatea procesului de setare al unui mediu local de dezvoltare pentru o platforma asa simpla.


“Produsul meu elimina aceasta problema, o copie de development de WordPress putand fi lansata in cateva secunde, iar utilizatorul se poate concentra pe lucrul efectiv. Un alt avantaj al serviciului e ca este un produs de tip cloud si se poate accesa de pe orice dispozitiv conectat la internet, ceea ce nu este valabil in cazul unui mediu de dezvoltare local. Ceea ce il diferentiaza de celelalte editoare de cod in cloud este specializarea stricta pe WordPress”, spune acesta.


Platforma nu este dedicata exclusiv dezvoltatorilor. Eliminand necesitatea multor cunostinte tehnice colaterale, poate fi foarte utila si antreprenorilor mai pasionati de aspecte tehnice sau oricui vrea sa invete dezvoltarea site-urilor WordPress fara toata bataia de cap de a-si instala WordPress local sau pe un server de dezvoltare, cu atat mai mult cu cat platforma ofera acces direct la documentatie, iar editorul de cod ofera si functii de autocompletare a codului, usurand semnificativ timpul de lucru.


Perioada de testare a serviciului se va incheia la 1 octombrie, momentul in care si-a propus sa faca si proiectiile financiare, insa momentan este optimist si gratie cifrelor de piata. Exista peste 75 de milioane de site-uri dezvoltate in WordPress si sute de mii de programatori si designeri. Prin urmare, Maghetiu crede ca, in cel mult sase luni. va reusi sa acopere nivelul cheltuielilor.


“Pentru moment, ca imbunatatiri, ma gandesc cel mult la posibile integrari ale serviciului cu alti furnizori de servicii din ecosistemul WordPress, pentru care am si primit deja propuneri concrete”, mai spune dezvoltatorul.

Parallax

Vizualizari
127
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri