Valentin Chitu

Un startup fondat de 3 români primeşte 100.000 de euro în Danemarca

Imagine principala
Fondatorii IntelFlows

O companie clean tech fondată de 3 români stabiliţi în Danemarca a fost aleasă să participe la un accelerator norvegian care oferă startup-urilor selectate o finanţare de 100.000 de euro în schimbul unor părți sociale.

Startup-ul creat de cei trei fondatori - IntelFlows - se ocupă cu instalarea de dispozitive care monitorizează poluarea aerului. ”Sunt puse pe autobuze, tramvaie şi alte tipuri de vehicule, iar în timp ce acestea se plimbă prin oraş măsoară şi gradul de poluare. Datele sunt trimise automat către platforma noastră, unde mai apoi sunt vizualizate sub formă de heatmaps, grafice etc”, explică Cosmin Pîrvu (foto-centru), unul dintre fondatori. 

Cei de la IntelFlows vor beneficia de stabilirea unui proiect pilot în Oslo, Norvegia, ajutor de la mentori din toată lumea, inclusiv Statele Unite, acces la noi investitori şi posibilitatea de a continua după o lună în New York. Plus investiţia de 100.000 de dolari ce vine sub formă de capital de risc pentru care au cedat 8% din acţiuni.

IntelFlows a fost fondată de 3 români  - Cosmin Pîrvu, Andrei Holban şi Răzvan Şuta - stabiliţi în Danemarca. Iniţial proiectul a luat formă în Danemarca, dar a fost înregistrat legal în Estonia, datorită condiţiilor favorabile pentru startup-uri pe care le oferă țara baltică. ”Mi-am făcut e-residency, iar în 20 de minute aveam firma şi cont bancar", povesteşte Cosmin Pîrvu.

Momentan firma are 5 acţionari şi 3 angajaţi, dar, spune fondatorul, intenţionează să mai angajeze minim 2-3 persoane în următoarea lună.

"Idealul e să devenim benchmark în Europa în ceea ce priveşte serviciile de monitorizare a poluării aerului în oraşe", spune Cosmin Pîrvu.

Katapult este un accelerator global ce-şi propune să găsească rapid soluţii pentru problemele ce ţin de mediu şi domenii societale. Fiecare startup ales va primi, la început, suma de 100.000 de dolari potrivit unui comunicat transmis Startupcafe.ro.

Katapult Accelerator a ales IntelFlows şi alte 11 startup-uri pentru programul început pe 31 iulie, 2017. După ce au fost evaluate 1.000 de cereri trimise din toată lumea, câştigătorii reprezintă domenii diverse ce folosesc tehnologii cu creşteri exponenţiale capabile să rezolve marile probleme actuale.

Programul va ţine 3 luni, timp în care Katapult va ajuta la dezvoltarea startup-urilor şi va oferi acces la o reţea de noi potenţiali investitori ce pot sprijini dezvoltarea mult mai rapidă a afacerilor şi posibilitatea unui parteneriat cu Entrepreneurs Roundtable Accelerator în New York. 

Startup-urile selectate vin cu idei din domenii diferite:

 • Agrieye, Ucraina dezvoltă inteligenţă artificială pentru a spori eficientă fermelor agricole;
 • Choose, Norvegia oferă o soluţie de gestiune instanta a emisiilor poluante prin tranzacţionarea inteligenţă a cotelor de carbon;
 • CodersTrust, Bangladesh/Danermarca învaţă lumea limbajul codurilor;
 • BREAD, Turcia este un startup pentru Internet of Thinks ( IoT) ce ajută managerii de clădiri să-şi optimizeze consumul de energie prin intermediul inteligenţei artificiale;
 • ImpactMapper, SUA este o unealtă online de analiză şi vizualizare a datelor pentru decizii mai bune în domeniul politicilor sociale;
 • IntelFlows, Estonia/România/Danemarca adună date despre calitatea aerului şi vizualizarea nivelului de poluare a aerului. Ţelul lor este să creeze o hartă complexă despre poluarea aerului;
 • Needslist, USA este o platformă unde poţi întâlni refugiaţi şi oameni ce au trecut prin experienţe nefericite din cauza dezastrelor naturale şi îi poţi ajuta cu alimente, fără să trimiţi bani.
 • OTAA , Argentina este o platformă care ajută persoanele cu deficienţe de vorbire să comunice mai bine.Sensewaves, Franţa se ocupă cu analiza şi optimizarea consumului de curent şi energie;
 • SheKab, Pakistan este o platformă cu abonament lunar de utilizare comună a automobilelor destinată femeilor din Pakistan care trebuie să meargă pe un drum periculos până la muncă;
 • Sky.Garden, Danemarca/Kenya este o platformă software as a service (SaaS) pentru comerţul pe mobil construită special pentu afacerile africane;
 • Smart Plants, Norvegia o companie bazată pe inteligenţă artificială care adună şi prelucrează date despre diverse tipuri de echipamente ale clienţilor.
Parallax

Vizualizari
5496
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri