Andrei Marinescu

Inotul ca o afacere

Cu totii adoram sa stam in apa si sa ne relaxam, uitand de toate grijile, dar foarte putine persoane se gandesc ca pot face afaceri profitabile din bazine de inot si piscine. Pentru cateva ore de relaxare oamenii sunt dispusi sa plateasca peste 50 de lei, suma ce nu este deloc de neglijat. Pentru ca resursele de care dispune fiecare antreprenor variaza, crearea unei afaceri in acest domeniu poate fi usor de realizat sau poate fi un efort financiar enorm.

  1. Bazinele de inot

Crearea unor bazine de inot implica sume de bani considerabile, deoarece implica costuri de achizitie a trenului, realizarea propriu zica a bazinului cat si a cladirii, la care trebuie sa adaugam si costuri cu marketing, personalul, mentenanta acestui s.a. Cu siguranta ca exista o multime de costuri pe care nu le-am mentionat, dar ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca investitia poate fi amortizata si poate genera profit, dar astfel de proiecte trebuie sa aiba in spate un plan de dezvoltare pe termen lung.

  1. Piscinele

Piscinele sunt cele mai profitabile afaceri sezoniere. Costurile de realizare sunt aproximativ asemanatoare, insa minusul major il reprezinta faptul ca nu sunt acoperite sau ca nu au apa incalzita, astfel incat sa fie functionale indiferent de anotimp.

  1. Inchirierea acestora

Crearea unui bazin de inot sau a unei piscine de la 0 presupune costuri mari, insa daca veti cerceta piata din acest domeniu, este posibil sa gasiti persoane care nu vor sa se mai ocupe de propriul bazin sau de piscina pe care o detin. Astfel dumneavoastra il puteti inchiria pentru a va pune in practica ideea de afaceri.

In functie de locul inchiriat puteti obtine venituri suplimentare pe langa cele generate de persoanele ce vin sa se relaxeze din:

-cursuri de inot pentru copii si adulti;

-realizarea de evenimente;

-spatiu de antrenament pentru sportivi;

-concursuri si competitii.

Inotul este o activitate ce poate fi transformata in afacere, insa crearea sa depinde de aptitudinile fiecarui antreprenor, de modul in care ia nastere si cum se dezvolta ulterior  astfel incat aceasta sa devina profitabila.

Parallax

Vizualizari
1478
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.038
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0

publishing: 2.22

expertise: 0

rating: 1.038

Business
Articole publicate : 1
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri