Raluca Abrihan

Premii totale de 20.000 de euro pentru 6 startup-uri româneşti. Cu ce idei de afaceri vin acestea

Thumbnail

Biciclete din bambus, probe de ochelari prin realitatea augmentată, plante crescute cu aer, aplicații conversaționale pentru depresie și educație cu ajutorul teatrului și tehnologiei au fost ideile de afacere alese de juriu din cele 28 de echipe care au prezentat soluția lor în cadrul finalei Future Makers.

Dintre cele 50 de echipe care au primit susținere prin cursuri, mentorat, acces la resurse și, mai ales, apartenența la comunitatea de Future Makers, cele mai bune 6 echipe au primit premii de 20.000 de euro și acces la o rețea globală.

 

Echipele care au câștigat premii în valoare de 2,500 euro sunt:

 

Glasskoo este un soluție digitală business-to-business care oferă clienților opțiunea de a proba ochelari online prin realitatea augmentată.

Veltra - Craft Bicycle a dezvoltat bicicleta construită din bambus laminat, cu un design minimalist, greutate redusă, materialele sustenabile, dar și confort ridicat datorită proprietăților unice ale bambusului.

Future Agro creează grădini fără pământ (acvaponice, hidroponice, aeroponice), oferind astfel posibilitatea oricui să dețină propria mini-fermă.

Re-cycled a dezvoltat o mașină de injecție mase plastice ce are rolul de a încuraja populația să recicleze plasticul. Aceasta este un înlocuitor al utilajelor folosite în industria de mase plastice, având un preț mult mai mic, dimensiuni și greutate reduse.

I’m Fine este o aplicație mobilă ce are ca scopuri stabilizarea, înțelegerea, monitorizarea și îndreptarea către ajutor profesionist a oamenilor depresivi.

Marele premiu Future Makers de 5,000 euro a fost acordat echipei Aventurile Tzitzi-Poc, o poveste complexă pusă în scenă sub formă de teatru-serial, într-un cadru adaptat, care integrează și tehnologia.

Auttie a primit cele mai multe voturi din partea publicului, respectiv 3995 din 18.400 de voturi, câștigând astfel premiul de popularitate în valoare de 2.500 de euro. Auttie este o aplicație mobilă ce facilitează învățarea și comunicarea copiilor cu autism.

Future Makers este un program educațional de antreprenoriat adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, iar anul acesta 1600 de tineri au participat la evenimentele şi atelierele de antreprenoriat organizate în peste 17 oraşe din ţară.

 

 

Parallax

Vizualizari
1447
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri