Claudiu Zamfir

Ce venituri au Hanu' lui Manuc, Caru' cu Bere, Pescăruș și alte restaurante populare din București

Thumbnail

Grupul românesc City Grill, care deține Hanu' lui Manuc, Caru' cu Bere, Pescăruș, Hanu' Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill și alte restaurante populare din București, și-a raportat marți veniturile pe primele 6 luni ale anului 2019.

Grupul controlat de omul de afaceri Dragoș Petrescu a încheiat prima jumătate a anului 2019 cu o cifră de afaceri de 90 milioane de lei (circa 19 milioane de euro), în creștere cu 11% față de perioada similară a anului 2018.

Consumația medie a unui client a crescut astfel cu 10% în valoare, spune City Grill, care pune creșterea pe seama „atitudinii pozitive de consum a clienților”.

Grupul estimează că va atinge pragul de 5 milioane de clienți până la finalul anului 2019.

De asemenea, programul de fidelitate Out4Food, care a depășit 120.000 membri, rămâne un indicator de performanță, iar clienții acestuia generează 40% din cifra de afaceri, revenind în medie în restaurantele grupului de 2,5 ori/lună.   

În prima jumătate a anului 2019, investițiile City Grill au depășit 1,5 milioane de euro, constând în modernizarea și consolidarea restaurantelor existente, dar mai ales în deschiderea de noi spații. Primul pe anul acesta a fost noul restaurant Becker Brau, deschis în spațiul fostei fabrici de bere, cu o suprafață de 1.000 de metri pătrați și o capacitate totală de 500 de persoane. A urmat extinderea Hanului lui Manuc, cu un spațiu stradal.

În anul 2019, grupul a ajuns la aproape 1.500 de angajați, de 30 de ori mai mult decât în 2004, când a fost deschis primul restaurant. Compania își instruiește angajații prin programe de formare profesională continuă la Academia City Grill.

În ceea ce privește comportamentul de consum, tendințele actuale arată dominația restaurantelor pentru prânz (convenience) și a restaurantelor de eveniment (dinner), precum și a livrărilor.

Cu mutarea accentului către calitate și produse locale, topul preparatelor preferate de clienți ilustrează aceste tendințe.

Top feluri de mâncare cerute la City Grill:

  • mici,
  • ciolan de porc,
  • rață pe varză,
  • papanași,
  • sarmale cu mămăligă,
  • ciorbe.

Pentru anul 2019, grupul estimează o creștere a cifrei de afaceri cu peste 10 procente față de 2018, ajungând astfel la 42 milioane euro.

Grupul City Grill este cel mai important jucător român din industria restaurantelor. Fondat în 2004, Grupul City Grill operează în prezent restaurante și cafenele sub brandurile Caru’ cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescarus, Hanu’ Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill și City Café.

Grupul City grill este controlat de omul de afaceri Dragoș petrescu, fondatorul companiei. Alți acționari sunt Daniel Mischie (care conduce grupul în calitate de CEO - director general), Marian Alecu (fost președinte al McDonald's România), Andrei Alecu, Elena Petrescu.

Fondatorul Dragoș Petrescu (48 de ani) a renunțat în anul 2017 la funcția de CEO în City Grill în favoarea lui Daniel Mischie, un manager care a fost alături de el încă de la începutul afacerii.

Parallax

Vizualizari
8231
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri