CZ

5 sfaturi de la fondatorul Google Larry Page pentru antreprenori

Thumbnail

Din garajul închiriat din care a plecat la drum, Google a călătorit 19 ani pentru a ajunge la o companie globală, cu afaceri de 90 de miliarde de dolari pe an.

În 1996, fondatorii Larry Page și Sergey Brin au făcut o versiune incipientă a motorului de căutare, numită BackRub, ținut pe serverele de la Universitatea Stanford, unde își făceau doctoratul. Pe 15 septembrie 1997, au înregistrat domeniul Google, un fel de anagramă a cuvântului "googol", care în limba engleză desemnează un număr foarte mare, compus dintr-un numeral urmat de 100 de zerouri, după cum amintește publicația de antreprenoriat Entrepreneur.com.

Firma a fost fondată în 1998, anul acesta sărbătorind 19 ani.

Publicația de antreprenoriat Inc.com a strâns o scurtă colecție de citate de la fondatorul Google Larry Page, din care am extras cinci sfaturi care ar putea fi utile și antreprenorilor români:

 

  • Nu neglija aplicarea ideii. "Invenția nu este suficientă. Trebuie să combini invenția și focusul inovării, plus firma care să poată comercializa și aduce lucrurile către oameni" ( Ted )

 

  • Designul este important. "Cred că există o componentă artistică importantă în ceea ce facem. Ca firmă de tehnologie, am încercat să accentuăm cu adevărat acest lucru". ( Fortune ) "Vrem să realizăm o tehnologie pe care toată lumea o folosește cu plăcere și care să îi influențează pe toți. Vrem să creăm servicii și tehnologii frumoase, intuitive care sunt atât de utile încât oamenii le folosesc și de două ori pe zi. Cum e periuta de dinti. Nu sunt multe lucruri pe care oamenii le folosesc de doua ori pe zi” ( Business Insider )

 

  • Studiază tendințele și anticipează ce urmează. "Multe firme nu reușesc să se mențină pe piață în timp. Ce fac ele fundamental greșit? De obicei le scapă din vedere viitorul.  Eu încerc să mă concentrez pe asta: Cum va fi viitorul într-adevăr? Și cum îl creăm? Și cum putem conduce organizația noastră să se concentreze cu adevărat asupra acestui lucru la intensitate mare?”. ( Ted )

 

  • Cât de mult te motivează banii? "Dacă am fi fost motivați de bani, am fi vândut compania cu mult timp în urmă și am fi sfârșit pe o plajă". ( Time )

 

  • Cum te raportezi ca patron la angajați. "Treaba mea ca lider este să mă asigur că toți angajații din companie au în față oportunități minunate și că ei simt că au un impact semnificativ și contribuie la binele societății”. ( Fortune )
Parallax

Vizualizari
2067
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri