Alex Mihaileanu

Cinci companii romanesti, in finala Central European Startup Awards 2015. Afla cum le poti vota

Imagine principala
Cinci companii romanesti, in finala Central European Startup Awards 2015. Afla cum le poti vota

Hub Onezero, Onyx Beacon, Mira Rehab, Moqups şi Symme 3d sunt cele cinci startupuri romanesti care au ajuns in finala CESA 2015. Central European Startup Awards este un demers desprins dintr-o serie de evenimente dedicate antreprenorilor, prin care se doreste punerea in lumina a companiilor la inceput de drum, cu potential inovator, lansat initial, in tarile din Nordul Europei, in 2012, si extins in CEE in 2014.


Scopul principal al CESA este acela de a gasi cele mai bune startupuri din regiune si se concentreaza pe sase directii: startupuri, fondatori, investitori, servicii, dezvoltare si design, din opt tari: Polonia, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria, Serbia, Romania si Bulgaria. Anul acesta, Romania este reprezentata in sase din cele opt sectiuni.


La categoria Best Coworking Space, a fost nominalizat Hub Onezero, un spatiu de lucru in comun din Brasov (vezi aici harta hub-urilor din Romania).


Onyx Beacon, un startup din Cluj care dezvolta solutii de tip cloud pentru tehnologii de tip iBeacon, este finalist in categoria Best Cloud/Data Application.


O alta companie din Cluj, cu birouri in Londra, Mira Rehab, a intrat in finala categoriei Best Social Impact Startup. Mira Rehab dezvolta o platforma software menita sa usureze si sa faca mai distractiv modul tratamentul de recuperare locomotor al pacientilor care au suferit operatii sau interventii in urma unor leziuni.


In categoria Best User Experience, s-a calificat si Moqups, tot o companie din Cluj, a carei aplicatie online face mult mai usoara crearea de schite de design si interfete grafice.


La Best Startup of the Year, e nominalizat startupul Symme 3D, din Timisoara, care dezvolta o platforma multifunctionala pentru, printre altele, imprimare 3D si gravura laser.

Cele cinci startupuri romanesti pot fi votate folosind acest formular.

Parallax

Vizualizari
40
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri