Claudiu Zamfir

eMag a preluat o afacere românească de livrări de mâncare

Thumbnail

Platforma de comeț online eMag a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni din firma românească EuCeMananc, de livărare de mâncare de la restaurante, la comandă online.  

Această modalitate de comandă se va dezvolta foarte mult, din ce în ce mai mulți clienți preferă să comande mâncare online, iar noi vrem să ajutăm EuCeMananc să devină lider calitativ pe acest segment”, a spus Iulian Stanciu, CEO eMAG, într-un comunicat de presă al companiei, citat de Mediafax.

eMAG va avea 54% din acțiuni din EuCeMananc, însă fondatorii EuCeMananc vor conduce în continuare afacerea de livrare. Antreprenorii care au fondat compania și care vor conduce dezvoltarea sunt Alin Șerban, CEO, Mihai Brenda, COO și Laurențiu Duță, CTO, creatorul platformei.

Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită de cele două părți.

Este o piață foarte competitivă, dar acest lucru este benefic pentru utilizatorii de platforme de food delivery din România. Prin investiția eMAG obținem și o recunoaștere a muncii echipei și partenerilor EuCeMananc de până acum”, a spus Alin Șerban.

EuCeMananc a fost lansat în 2014, la Timișoara, iar acum este prezentă în 18 orașe din România, având în plan dezvoltarea la nivel național și, ulterior, pe alte piețe.

Platforma reunește în prezent ofertele a peste 600 de restaurante din 18 orașe precum București, Timișoara, Oradea, Arad, Brașov și Iași.

La rândul său, eMag este controlat de fondul de investiții sud-african Naspers, cu afaceri mari în comerțul online. Platforma de comerț online a fost deschisă în anul 2001 de trei antreprenori: Radu Apostolescu, Dan Teodosescu și Bogdan Vlad. Magazinul online românesc a crescut destul de rapid mai ales după ce pachetul majoritar de acțiuni a fost cumpărat de Asesoft Distribution, companie controlată atunci de Iulian Stanciu (director general) și de omul de afaceri Sebastian Ghiță, de numele căruia sunt legate o și serie întreagă de controverse.

În anul 2012, eMag a fost preluat (70%) de fondul de investiții sud-african Naspers. Dintre cei 3 fondatori ai magazinului online, Radu Apostolescu a rămas ultimul în companie. În 2014 și el și-a vândut ultimul pachet de acțiuni, de 8,4%, către Naspers și Iulian Stanciu, acesta din urmă fiind în continuare acționar minoritar și CEO. Pe lângă fondul de investiții Naspers, doar Iulian Stanciu a mai rămas acționar eMag.

Citește și:

Parallax

Vizualizari
3493
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri