Adi Iacob

Tranzacție de peste 1 miliard de dolari: Grupul care deține Foodpanda vinde o parte din afaceri

Thumbnail

Platforma de comenzi și livrări de mâncare Delivery Hero, prezentă pe piața românească prin operațiunile Foodpanda și hipMenu, a anunțat că își va vinde operațiunile din Germania - piața sa de origine - către rivalul olandez Takeaway.com, pentru aproximativ 1,1 miliarde de dolari.

Tranzacția include toate operațiunile Delivery Hero din Germania, care includ mărcile Lieferheld, Pizza.de și foodora, care se vor fi acum sub marca Lieferando.de, deținută de  Takeaway.com, scrie TechCruch

În urma tranzacției, Delivery Hero va dețin 18% din acțiunile Takeaway.com. Platforma germană de livrări de mâncare va primi, de asemenea, un loc în boardul de conducere al Takeway.com.

Reprezentanții celor două companii spun că tranzacția ar trebui să fie finalizată în prima jumătate a anului 2019.

Afacerile deținute de Delivery Hero în Germania au înregistrat 23 de milioane de comenzi, cu o valoare a mărfurilor de 462 de milioane de euro și venituri de 76 de milioane de euro.

În august, Delivery Hero a cumpărat integral platforma românească de livrări de mâncarea hipMenu. Lansată în anul 2013, la Cluj-Napoca, platforma hipMenu reunește în prezent ofertele a peste 300 de restaurante din Cluj, București, Oradea și Timișoara. 

Compania foodpanda, parte a grupului Delivery Hero, prezentă pe piața românească din 2013, colaborează cu peste 500 de restaurante din peste 10 orașe din țară.

Potrivit reprezentanților grupului, Delivery Hero va continua investițiile semnificative pe piața românească, având în plan extinderea afacerilor foodpanda și hipMenu la nivelul întregii țări.

Serviciile grupului Delivery Hero pot fi accesate online și de pe mobil în peste 40 de țări din Europa, Africa de Est și de Nord, America Latină și regiunea Asia-Pacific. Compania are sediul central la Berlin și are peste 14.000 de angajați.

Tot anul acesta, firma din Bulgaria care oferă servicii de livrare mâncare BGMentu, care în urmă cu câţiva ani prelua aplicaţia românescă Oliviera, a fost cumpărată de olandezii de la Takeaway.com cu 10,5 milioane de dolari. Oliviera este o aplicaţie dezvoltată de Ascend Netsolutions, compania IT românească ce a creat şi alte aplicaţii precum Star Taxi, Bringo sau eChioşc. 
 

Parallax

Vizualizari
1907
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri