Raluca Abrihan

Compania de comenzi online Takeaway.com cumpără JustEat. Cele două formează cea mai mare firmă de livrat mâncare, evaluată la 9,5 miliarde euro

Thumbnail

JustEat şi Takeaway.com doi jucători importanţi de pe piaţa comenzilor online şi livrării de mancare au semnat un acord de fuziune în urma căruia vor forma cel mai mare jucător din domeniu, evaluat la circa 9,5 miliarde de euro, scrie BBC.

Cele două companii au împreună peste 360 de milioane de comenzi anual, în valoare totală de 7,3 miliarde de euro. Principalii competitori ai celor două companii sunt Deliveroo şi Uber Eats.

Just Eat a fost fondată de un grup de antreprenori olandezi în 2000 şi lansată pe piaţă un an mai târziu şi are, în prezent, o echipă de peste 3.600 de oameni la nivel global. Compania este listată la bursa londoneză.
După această fuziune Takeaway.com va deţine 47.8% din noua companie, restul din acţinoariat urmează să fie deţinut de Just Eat.

Tranzacția este de fapt o preluare a Just Eat de către Takeaway.com, iar firma olandeză are un termen limită până pe 24 august pentru a face o ofertă fermă pentru această tranzacţie.

Anul trecut, firma din Bulgaria care oferă servicii de livrare mâncare BGMentu, care în urmă cu câţiva ani prelua aplicaţia românescă Oliviera, a fost cumpărată de olandezii de la Takeaway.com cu 10,5 milioane de dolari. Oliviera este o aplicaţie dezvoltată de Ascend Netsolutions, compania IT românească ce a creat şi alte aplicaţii precum Star Taxi, Bringo sau eChioşc.

În luna mai, Amazon a anunţat o investiţie de 575 de milioane de dolari Deliveroo, un alt jucător importan din piaţa livrărilor de mancare.

 

Parallax

Vizualizari
607
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri