Adi Iacob

Amazon investește într-un rival al Uber Eats într-o rundă de finanțare de 575 milioane de dolari

Thumbnail

Amazon pariază pe un rival al Uber Eats, acționând în calitate de investitor principal într-o rundă de finanțare de 575 milioane de dolari a startup-ului de livrări de mâncare britanic Deliveroo.

În urma acestei runde de finanțare, suma totală obținută de Deliveroo din investiții ajunge la 1,35 miliarde de dolari până în prezent, devenind astfel una dintre cele mai bine finanțate companii din Europa, scrie Business Insider.

Deliveroo nu și-a confirmat evaluarea curentă. Compania a fost evaluată ultima dată la 2 miliarde de dolari după runda de finanțare anterioară, iar potrivit Business Insider, compania a vizat o nouă evaluare de cel puțin 4 miliarde de dolari.

Nu este clar cât a investit Amazon pentru cota sa din Deliveroo. Pe lângă compania de e-commerce, s-au alăturat investitori precum T. Rowe PriceFidelity Management and Research Company și Greenoaks.

"Această nouă investiție va ajuta Deliveroo să crească și să ofere clienților mai multe opțiuni, adaptate gusturilor lor personale, să ofere restaurantelor oportunități mai mari de creștere și extindere a afacerilor lor", spune Will Shu, CEO-ul Deliveroo.

Deliveroo este unul dintre cei mai mari rivali ai Uber Eats din afara Statelor Unite, operând pe 14 piețe, inclusiv în Marea Britanie, Australia, Hong Kong și Emiratele Arabe Unite.

Bloomberg scria anul trecut că Uber intenționa să cumpere Deliveroo, însă tranzacția nu s-a concretizat.

"Suntem impresionați de abordarea Deliveroo și dedicarea lor de a oferi clienților o selecție tot mai mare de restaurante excelente, împreună cu opțiuni de livrare convenabile", a menționat Doug Gurr, country manager al Amazon în Marea Britanie.

Startup-ul britanic a investit milioane de dolari pentru a-și apăra cota de piață și pentru a se diferenția de rivalii săi. De exemplu, Deliveroo a construit bucătării industriale pentru ca restaurantele să le poată folosi ca huburi de gătit pentru comenzile startup-ului.
 

Parallax

Vizualizari
977
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri