Adi Iacob

Criptomonedele precum Bitcoin pot schimba piața freelancerilor

Thumbnail

Monedele virtuale și tehnologia blockchain pot revitaliza piața de freelancing, aceste servicii oferind tuturor părților un mod sigur și transparent de a desfășura afaceri online - scrie presa internațională.

Bitcoin a apărut ca prima criptomonedă descentralizată din lume în 2009, iar din punctul de vedere al standardelor internetului, acest concept a trecut testul timpului, deoarece este în prezent mai popular și mai valoros decât oricând.

În ciuda volatilității, monedele digitale au avut un impact pozitiv asupra vieții oamenilor din întreaga lume, în special în ceea ce privește freelancerii independenți din mediul online.

Piața forței de muncă online pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă a crescut exponențial în ultimii ani, iar această creștere nu este de așteptat să încetinească în curând. De fapt, specialiștii preconizează că se va dubla în următorii patru ani.

Creșterea economiei "gig" - o piață a forței de muncă reprezentată de contracte pe termen scurt, spre deosebire de un loc de muncă tradițional, structurat - a fost în mare parte alimentată de platforme precum Freelancer, Upwork, Fiverr, TaskRabbit și o serie de alte piețe independente.

În general, oamenii care aleg un stil de viață independent fac acest lucru pentru a-și spori calitatea vieții.

Ceea ce mulți nu își dau seama despre acest tip de economie este că există anumite provocări inerente industriei. Ca și în cazul oricărui sistem, acesta tinde să se ocupe mai bine de sine, mai degrabă decât de indivizi. De exemplu, mulți lucrători ai economiei gig încep să observe lipsa de responsabilitate corporativă care creează nevoia de mai mult ore de lucru și venituri mai mici.

În domeniul online, cu toate acestea, criptomonedele și tehnologia blockchain care le suportă sunt cheile pentru reconstruirea acestui tip de economie.

Tranzacții nereglementate

Unul dintre aspectele cele mai atrăgătoare ale utilizării monedelor virtuale este faptul că face ca intermediarul în tranzacțiile financiare, cum ar fi băncile, să fie învechit.

Cu aceste tipuri de entități inutile eliminate din ecuație, tranzacțiile pot fi simplificate și manipulate exclusiv de părțile implicate.

Acest lucru nu numai că simplifică procesul, dar reduce și întârzierea plăților și minimizează sau elimină ratele de conversie.

În prezent, cele mai multe piețe independente percep comisioane semnificative care pot scădea dramatic suma pe care un contractor le primește pentru munca lor. De exemplu, Upwork îi taxează pe freelanceri o taxă de 20%, iar angajatorii 3%. Freelancer.com percepe o taxă de 10% pentru lucrătorii independenți și 3% pentru clienți. În plus față de aceste taxe, cele mai multe platforme percep și o cheltuială de retragere.

Utilizarea unei platforme bazate pe criptomonede elimină o parte semnificativă din aceste taxe, deoarece multe dintre acestea utilizează tehnologia blockchain, iar acest lucru pune puterea în mâinile freelancerilor, nu a companiilor.

Un blockchain este definit ca "un registru digital descentralizat și distribuit care este utilizat pentru a înregistra tranzacții pe mai multe computere, astfel încât înregistrarea să nu poată fi modificată retroactiv fără modificarea tuturor blocurilor ulterioare și a coluziunii rețelei. "

Această descentralizare este ceea ce permite majoritatea celorlalte beneficii de criptocuritate să se materializeze.

Creșterea siguranței tranzacțiilor

Monedele digitale aduc un nou nivel de siguranță la trimiterea și primirea de plăți.

Deși oamenii în general cred opusul din cauza volatilității criptomonedelor, aceste sisteme asigură că ambele părți plătesc sau primesc exact ceea ce s-a convenit, deoarece monedele virtuale sunt transferate în token-uri descentralizate, specifice platformei. Acestea pot fi păstrate în siguranță într-un cont de depozit (escrow) până când toți termenii au fost îndepliniți de către cel ce urmează să încaseze plata.

Utilizând acest tip de servicii, corporațiile se pot asigura că riscurile asociate cu angajarea persoanelor care desfășoară activități independente (cum ar fi fraudarea plăților compensatorii) nu mai reprezintă o problemă.

Acest lucru permite brandurilor de toate dimensiunile să deschidă mai multe poziții pentru o gamă largă de talente, cu potențiale perspective capabile să răspundă nevoilor lor.

Lipsa acestui tip de risc - asociată cu flexibilitatea criptomonedelor - permite companiilor să lucreze cu persoane independente pe care altfel nu le-ar fi putut angaja din cauza locației sau a altor factori determinanți.

Transparență 

Piețele independente care utilizează tehnologia blockchain pentru a sprijini baza de utilizatori ar crea o transparență completă pe platformă.

Utilizarea acestui tip de tehnologie asigură că fiecare tranzacție, revizuire și toate celelalte interacțiuni sunt vizibile pentru toți utilizatorii. Acest lucru face ca practicile manipulative sau necinstite, cum ar fi recenzii false, sa nu mai fie o problemă.

Surse: Wired, Business2Community, Fundera

Parallax

Vizualizari
2817
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Bitcoinul este o "moneda" intr-o adanca bula deflationaista sau atacata cu tehnici de manipulare a pietei. E efectul lipsei reglementarilor. Iar 1-5% din tranzactie ca si cost pentru tranzactie este un motiv in plus sa stai pe bitcoin in loc sa lasi sa fie tranzactionata. Bula asta nu mai tine pana la Craciun. E ceva fork in viitor.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri