Adi Iacob

Competiție de programare organizată de NASA în Iași, București, Cluj și Timișoara

Thumbnail

Anual, Agenția Aerospațială Americană (NASA) organizează un hackaton global pentru crearea de aplicații care să aibă implicații atât pe Pământ, cât și în spațiu. Evenimentul se desfășoară în peste 200 de locații pe Glob, simultan pe 20 și 21 octombrie. În România, evenimentul se va desfășura în 4 orașe din țară: Iași, București, Timișoara și Cluj Napoca.

Aproximativ 300 de persoane cu spirit vizionar sunt așteptate să participe la competiția internațională Space Apps. Competiția se adresează oricărui programator, om de știință, designer, storyteller, creator, constructor, specialist software sau entuziast privind știința care se poate implica în rezolvarea provocărilor propuse de NASA. Agenția Aerospațială Americană încurajează și participarea elevilor sau studenților, dar și a femeilor pasionate de știință, tehnică, inginerie și matematică (STEM), fără a impune limite de vârstă.

Tema generică a ediției din acest an este “Pământul și Spațiul!”, cu subtemele:

  • ”Puteți construi un/o ..” 
  • “Ajutați-i pe alții să descopere Pământul”
  • “Vulcanii, aisbergurile și asteroizii”
  • “Lumea are nevoie acum de …”
  • “O lumină orbitoare”
  • “Un univers de frumusețe și minuni”

Participanții vor forma echipe care vor începe să dezvolte proiectele sâmbătă dimineața, 20 octombrie, pe care trebuie să le finalizeze până în după-amiaza zilei de duminică, 21 octombrie. Echipele înregistrate sunt așteptate să își aducă propriile echipamente pentru a lucra la proiecte.

Cei interesați se pot înscrie, în funcție de preferințe, accesând linkurile aferente fiecăruia dintre orașele: 

În fiecare dintre cele 4 orașe se vor forma jurii care vor include experți și pasionați de știință și astronomie. În urma competiției, fiecare dintre acestea va nominaliza câte două echipe/soluții din fiecare oraș participant care vor intra în procesul de evaluare la nivel internațional coordonat de NASA.

Echipele preselectate vor avea la dispoziție până la o săptămână să creeze câte un video de 30 de secunde prin care să își prezinte proiectul. Finaliștii pentru premiile globale vor fi anunțați în maxim șase săptămâni după concursul local, iar NASA va anunța marele câștigător în ianuarie 2019. Iar pe lângă aceasta, în Iași, participanții vor concura și pentru experiența Tesla, oportunitatea de a conduce masina Tesla Premium pentru 2-3 ore alături de proprietarul acesteea, antreprenor și business man Bogdan Gheorghiu.

În Iași evenimentul va avea loc in Fab Lab Iași, loc de co-working dedicat inovației și a fabricației digitale, în București la Commons Unirii, iar în Cluj — la ClujHub.

SpaceApps este un program inovator de incubare al NASA organizat anual începând cu 2012 în hub-uri din întreaga lume. În 2017 a fost organizată cea mai amplă ediție cu peste 25.000 de participanți de pe șase continente din 187 de orașe, care au dezvoltat și au depus peste 2.000 de proiecte pe durata evenimentului ca răspuns la provocările propuse de NASA.

Parallax

Vizualizari
978
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri