Raluca Abrihan

Competiţie pentru fetele pasionate de tehnologie. Cele mai bune echipe ajung în San Francisco

Thumbnail

Cea de-a doua ediție a competiției de programare pentru fete – Technovation este în plină desfășurare. Acesta îşi propune să ofere tinerelor oportunitatea de a-și dezvolta aptitudinile necesare pentru a deveni antreprenori Tech. Înscrierile se fac până pe 7 martie, iar echipele câştigătoare vor participa la finala din San Francisco. Cine se poate înscrie.

 

Se pot înscrie fete cu vârste între 10 şi 18 ani, pasionate de tehnologie şi programare.

Proiectul Technovation, lansat încă din anul 2010, a oferit un proces de învăţare ghidat precum şi exerciţii de mentorat unui număr de peste 10.000 de fete din 78 de ţări, astfel că fetele înscrise în program au oportunitatea să dobândească abilităţile unor viitoare antreprenoare şi lideri în domeniul IT.

Deşi aplicaţia Technovation este locală, adresându-se unei probleme din comunitate, implicarea în proiect poate fi un pas spre recunoaştere internaţională, deoarece cele mai bune echipe pot să participe la Pitch-ul internațional din San Francisco.

Anul trecut, peste 450 de fete s-au înscris în competiție, dintre care 29 de echipe au participat în cadrul unui Pitch Regional în București, iar 3 echipe s-au clasat finaliste. În total, s-au realizat peste 30 de proiecte pe domenii precum Educatie, Mediu, Sanatate, Saracie, Egalitate si Pace. Totodată, echipele finaliste în România ne-au putut reprezenta țara în semifinala internațională.

Programul Technovation Challenge este adus în România de către ADFABER, Ambasador Național al proiectului, ce își propune să reunească profesori de TIC pasionaţi de educaţie nonformală și mentori din companii care să le ghideze pe fete în dezvoltarea unei aplicaţii dar şi să le ofere o viziune pragmatică asupra aplicaţiei pe care o dezvoltă. Împreună cu echipa de mentori, acestea realizează aplicaţii de mobil de tip “startup” ce se adresează problemelor locale şi globale.

Parallax

Vizualizari
382
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri