Raluca Abrihan

Aplicaţia care te ajută să dormi mai bine şi o soluţie de e interpretare online a radiografiilor – printre cele mai bune proiecte IT de la Innovation Labs 2018

Thumbnail

Innovation Labs 2018, programul de mentorat și dezvoltare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat, și-a desemnat câștigătorii în cadrul evenimentului Demo Day. Appsulate, ClarK, XVision și WakeZ sunt echipele care au convins juriul și publicul cu produsele lor şi au fost desemnate cele mai bune proiecte IT înscrise în competiţie. Iată ce vor să aducă în piaţă aceste proiecte.

Premiul „Startup Excellence Award”, decernat de Roxana Vitan, președinte al Romanian – American Foundation, a fost câștigat de echipa Appsulate, ce susține organizațiile în combaterea cyber-atacurilor prin protejarea aplicațiilor critice cu un scut virtual. Astfel, profesioniștii ce lucrează de la distanță precum și aplicațiile unor terțe părți gestionează datele sensibile într-un spațiu protejat, cu vizibilitate ridicată și protecție împotriva malware. Appsulate rulează în cloud, dar și prin inserarea unui stick USB.

Premiul „Startup of the Year Award” a fost înmânat de către Mihnea Costoiu, Rector al Universității POLITEHNICA din București, echipei ClarK. Aceasta a dezvoltat ochelarii de realitate augmentată dedicați mediului industrial și echipați cu senzori specializați în funcție de nevoile organizațiilor cliente, prin care angajații au acces la un flux de alerte și informații în timp real privind mediul de lucru.

Premiul „Best Business”, decernat de Ioana Petrescu, fost Ministru de Finanțe al României, a fost câștigat de echipa XVision. Aceasta propune o soluție de interpretare online automatizată a radiografiilor bazată pe inteligența artificială, lărgind accesul unor segmente largi de populație la servicii medicale radiologice și facilitând munca specialiștilor în acest domeniu.

Premiul „Best Product” a fost înmânat echipei WakeZ de George Buhnici, corespondent PRO TV și prezentator I Like IT. WakeZ propune o aplicație mobilă ce stimulează prin intermediul undelor electromagnetice un somn profund și facilitează trezirea la momentul potrivit, pentru o odihnă cât mai bună în timpul nopții.

Innovation Labs este un accelerator ancorat în opt universități românești de prestigiu din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara. Acest parteneriat adaugă dimensiunea dezvoltării de produs educației tehnice IT&C pentru care absolvenții din România se bucură de o recunoaștere globală.

În martie 2018, peste 450 de tineri s-au înscris în cele cinci Hackathoane Innovation Labs desfășurate la nivel național, propunând peste 160 de idei de produse digitale. În Hackathoane au intrat 110 echipe, dezvoltându-și ideile în prototipuri cu ajutorul mentorilor, pe parcursul a 24 de ore de foc. Cele mai convingătoare echipe au trecut în a doua etapă a programului Innovation Labs – perioada de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial, evoluând spre un produs care să combine excelența tehnică cu orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor. Timp de trei luni, până la Demo Day, echipele au participat săptămânal la workshopuri și întâlniri cu mentorii, specialiști în domeniul tehnologiei și antreprenori de top, lucrând la dezvoltarea și rafinarea soluțiilor propuse.

În fiecare dintre centrele naționale Innovation Labs au avut loc evenimentele Demo Day locale, la care au participat echipele din programul de mentorat. În urma acestora, au fost alese prototipurile minimum viabile ce s-au calificat în semifinalele Demo Day 2018 de la București. Astfel, pe 21 mai au urcat pe scenă 34 de echipe dintre cele 62 care au fost selectate în programul de mentorat de trei luni, în martie 2018. După o primă rundă de demonstrații tehnice și prezentări de produs, 16 echipe au intrat în competiția finală Demo Day.

Parallax

Vizualizari
1085
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri