Claudiu Zamfir

Antreprenor: „Vrei să fii angajat sau vrei să angajezi oameni și să îți controlezi propriul destin?”

Thumbnail

De ce e de preferat să ai propria afacere decât să fii angajat undeva? Kevin O'Leary, un antreprenor canadian care a ajuns la o avere de 400 de milioane de dolari, își amintește că ziua în care s-a hotărât să intre în afaceri a fost, de fapt, un moment umilitor pentru el.

Într-un interviu video pentru publicația americană de antreprenoriat Inc.com, O'Leary, a povestit cum a fost concediat de la job, în tinerețe.

„Dacă mă uit în urmă, ziua în care mi-a vent ideea să lucrez pentru mine însumi a fost când am fost concediat de la job. Vindeam înghețată într-o gelaterie. Și, la finalul programului, într-o seară, patroana gelateriei mi-a spus: <<Ascultă, vreau să te așezi în genunchi și să râcâi guma de mestecat liptă de gresie!>>”.

Kevin a refuzat și patroana l-a concediat pe loc: ”În magazinul ăsta faci ce îți spun eu!”.

”A fost atât de umilitor” - își amintește acum Kevin, ajuns la 63 de ani, cu o avere de peste 400 de milioane de dolari, din diferitele sale business-uri, de la comerț cu CD-uri și investiții până la emisiuni TV despre antreprenoriat și dezvoltare personală.  

Dar acela rămâne momentul în care el s-a hotărât să își deschidă propria afacere: „Mi-am dat seama că în afaceri sunt două feluri de oameni: cei care au afaceri și cei care lucrează pentru cei care au afaceri. În ziua aceea am decis că vreau să fiu persoana care deține o afacere, pentru că nu voiam să fiu pus în situația de a nu-mi controla destinul. Și acum le spun tinerilor: <<Vrei să fii angajat, ceea ce nu este neapărat rău, sau vrei să angajezi oameni și să îți controlezi propriul destin, cu tot riscul pe care îl presupune, de asemenea?>>”. 

Parallax

Vizualizari
2967
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri