Valentin Chitu

Aplicația care pune pe hartă și străzile ”invizibile”

Imagine principala
Harta what3words

Afacerile din curierat și comerț online vor putea beneficia de localizări mai exacte ale cumpărătorilor din zone mai greu accesibile cu ajutorul unei aplicații. What3words este o cale simplă de navigaţie, dezvoltată de patru antreprenori și programatori de la Londra.

75% din suprafața Pământului suferă de o cartografiere de proastă calitate, iar uneori este inexistentă, consideră What3words. Restul de 25% n-are o acoperire universal valabilă. 

Chiar dacă s-au facut îmbunătăţiri în acest domeniu, definirea exactă a cuvântului „aici” rămâne o problemă, cred fondatorii Chris Sheldrick, Jack Waley-Cohen, Mohan Ganesalingam și Michael Dent. 

Pentru a aduce o îmbunătățire aici, aplicaţia What3words a împărţit lumea în pătrate de 3 pe 3 metri şi au dat fiecărei diviziuni un cod format din 3 cuvinte. Asta înseamnă ca fiecare poate găsi cu acurateţe orice loc şi îl poate transmite mai departe fără comenzi suplimentare.

Serviciul poate fi folosit gratuit pe mobil sau PC și poate fi încorporat în orice aplicaţie sau site – susțin dezvoltatorii aplicației.

Aplicaţia a avut un succes enorm în zonele mai slab dezvolate şi unde codurile poştale acoperă doar zonele importante.

Insulele Solomon, Djibouti şi Tonga folosesc cu succes acest serviciu, iar ultimele două l-au adoptat ca serviciu poştal naţional. Şi Alexa, inteligenţa artificială dezvoltată de Amazon, poate ghida acum dronele la adresele formate din trei cuvinte cu ajutorul tehnologiei DXC, o oportunitate de dezvoltare imensă pentru industriile de e-commerce si logistică.

Intersant este ca Insulele Solomon, o țară formată din 992 de insule cu o populaţie de aproximativ 600.000 de locuitori poate livra acum comenzile cu exactitate, în faţa uşii. Înainte, unii dintre rezidenţii acestei ţări călătoreau peste 90 de km pentru a-şi primi corespondenţa. 

Organizaţia Naţiunilor Unite estimează că aproximativ 4 miliarde de oameni n-au date solide despre adresa locuinţelor. Acest lucru îngreunează accesul lor la foarte multe lucruri normale, printre care electricitate şi apă, devenind invizibili în ochii statului.

What3words speră să schimbe acest lucru şi din ce în ce mai multe afaceri se folosesc de aplicaţie.

Un exemplu bun este Beeline, o busolă inteligentă pentru biciclişti, care-i poate îndruma acum şi pe străzile fără adrese poştale.

What3words oferă gratuit API-ul aplicaţiei, care permite programatorilor independenți să dezvolte alte aplicații bazate pe aceeași tehnologie

Sursa: what3words.com

 

Parallax

Vizualizari
2071
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri