Claudiu Zamfir

Training de antreprenoriat tech pentru studenți la facultăți medicale

Thumbnail

Studenții români la facultăți de medicină sau specializări de inginerie medicală vor putea urma programe de menorat și training în antreprenoriatul tech, într-un nou pre-accelerator de afaceri, lansat de Junior Achievement și o mare companie pharma.

Organizația Junior Achievement a anunțat, miercuri, lansarea în România a proiectului internațional Pre-Accelerator in Digital Health, AI & Robotics.

Proiectul este dezvoltat cu sprijinul Novartis Pharma Services Romania și urmărește stimularea spiritului antreprenorial în cadrul facultăților de medicină, farmacie și cu profil tehnic – medical din România, precum și crearea de oportunități de cercetare pentru profesori și studenți, pentru a accelera schimbarea în domeniul sănătății și valorificarea eficientă a noilor tehnologii în aria digitalizării, inteligenței artificiale (AI) și a roboticii medicale.   

Rolul unui pre-accelerator este de a oferi cadrul necesar pentru formarea antreprenorială, prin training, mentorat și networking cu potențiali colaboratori și sponsori, pentru proiecte de cercetare și inovare, precum și întreaga activitate pregătitoare necesară unui proiect pentru a trece în fazele următoare de implementare.

Acest model este axat pe promovarea inițiativelor de cercetare, inovare și a start-up-urilor care își propun găsirea unor soluții pentru a accelera schimbarea și inovația în domeniul sănătății și asistenței medicale folosind tehnologia și AI. La nivel național, pre-acceleratorul va facilita parteneriatul între echipele de studenți și profesori din facultățile cu profil medical și tehnic-medical din România și va crea cadrul necesar identificării rapide a oportunităților de dezvoltare și susținere a celor mai avansate proiecte.  

Ștefania Popp, CEO Junior Achievement România, a menționat câteva aspecte practice legate de modul de derulare a proiectului: „Pre-acceleratorul aduce o componentă educaționala colaborativă care permite o schimbare mai rapidă , către digitalizare, folosirea aplicațiilor de inteligență artificială și robotică, generând intr-un timp mai scurt soluții practice fezabile. Proiectul include un training bazat pe metodologia Lean, componente de facilitare a procesului de trecere de la idee la prototip, de valorificare a cercetării in colaborare cu mediul economic și de găsire a soluțiilor în respect cu beneficiarul și nevoile lui, conținut destinat profesorilor și studenților. Echipele de lucru multifuncționale, multidisciplinare vor reuni studenții și organizațiile implicate, facilitând schimbul de experiență și coordonarea mai simplă a proiectelor”.

Proiectul pilot se va derula pe o perioadă de șase luni și va include toate centrele universitare interesate în dezvoltarea pre-acceleratorului și facilitarea transformării ideilor de cercetare în start-up-uri cu implementare imediată în practica medicală.

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based” sunt urmate anual de peste 230.000 de elevi și studenți din peste 1.700 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri.

În 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existență, iar în 2020, organizația s-a poziționat pe locul 7 în topul NGO Advisor, dedicat celor mai importante 500 de ONG-uri la nivel mondial.

Parallax

Vizualizari
246
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri