Claudiu Zamfir

TOP 2022: Companii germane din România, premiate la gala AHK 20 de ani

ahk romania

O serie de companii cu capital german, care activează în România, au fost premiate joi seara la aniversarea de 20 de ani a Camerei de Comerț Româno-Germane (AHK), pentru proiecte derulate aici.

Proiectele au fost inițiate și dezvoltate de companiile:

  • DAR Dräxlmaier Automotive, cu „E-Mobility Transformation” (Transfomare în electro-mobilitate), premiat la categoria Business Excellence (Excelență în afaceri);
  • Bosch Group Romania, cu „University Cooperation Program” (Program de cooperare universitară), câștigător la categoria Our employees - our success (Angajații noștri- succesul nostru);
  • E.ON România, cu „Energy in Schools” (Energie în școli), în categoria Responsability for the future;
  • Clariant Products Ro, cu „Producing advanced biofuels from agricultural residues” (Producerea de biocombustibili avansați din reziduuri agricole), la categoria Innovation and new technologies.

La competiție s-au înscris 68 de aplicații, iar juriul a avut dificila misiune de a selecta câștigătorii dintr-un număr mare de proiecte de foarte bună calitate. Este primul an în care AHK România acordă premii  prin care sunt recunoscute și promovate eforturile și rezultatele obținute de companii sau proiectele acestora.

Ministrul german al Economiei și Protecției Climatice, Robert Habeck, a transmis, într-un mesaj video înregistrat:

„Peste 7.500 de companii cu capital german sunt active în România. Acestea contribuie la dezvoltarea economică a țării și sunt foarte apreciate ca angajatori. Iar pentru companiile germane, România este un amplasament investițional bun pentru inovație și tehnologii ale viitorului. Acest lucru îl arată proiectele recompensate astăzi, la prima ediția a premiilor economiei româno-germane”.

El a menționat și importanța colaborării bilaterale pentru dezvoltarea și implementarea strategiei energetice a UE.

„În acest sens susținerea cooperării paneuropene în tehnologii inovatoare este un element central pentru suveranitatea tehnologică pe continentul nostru. Și acest lucru devine, în vremuri ca acestea, pe zi ce trece tot mai important”, a adăugat oficialul german.

Parallax

Vizualizari
739
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri