Denisa Crăciun
În ultimii 30 de ani, 1.056.574 de firme au fost radiate în România, lipsa educației de business fiind principalul motiv pentru care multe dintre acestea eșuează, conform unei analize Termene.ro, platforma care oferă informații actualizate în timp real despre companiile de pe piața locală.
România a înregistrat o medie anuală de 34.000 de firme închise și pierdut cele mai multe companii în anii 2002 (109.039), 2006 (135.875) și 2019 (230.330).
„Principalul obstacol pe care îl întâmpină antreprenorii atunci când vor să-și crească propria afacere este lipsa educației, care este pe primul loc în continuare, urmată de accesul la finanţare şi lipsa oamenilor buni. De aceea, avem nevoie de cursuri despre cum se conduc și se cresc afaceri în mod profesionist, fără micromanagement și fără sacrificii. În opinia mea, 25% dintre firmele închise în România ar fi putut supraviețui dacă fondatorii ar fi avut acces la resurse educaționale și astăzi am fi avut 250.000 de firme sănătoase în plus pe piaţa locală”, a declarat Adrian Dragomir, Business Innovation Consultant și co-fondator Termene.ro.
Termene.ro organizează, alături de compania TBF, un eveniment online despre antreprenoriat, care va avea loc pe 21 septembrie și va dura 4 ore.
În cele 4 ore de training pentru antreprenori și manageri, antreprenorul Răzvan Căzănescu va explica în detaliu cele două tipuri de management necesare într-o companie și va prezenta concepte fundamentale de business:
Sistemul de management prezentat funcționează atât pentru startup-uri, cât și pentru companii cu mii de angajați. Moderatorul trainingului este antreprenorul Adrian Dragomir, Business Innovation Consultant și co-fondator Termene.ro.
„În următorii 40 de ani, vreau să ajut 10 companii românești să ajungă nr.1 mondial în domeniul lor. Dacă reușesc acest lucru, atunci România se va schimba, iar eu voi putea considera că am avut o viață trăită cu sens. Chiar cred că pot schimba țara care m-a făcut ceea ce sunt azi într-o țară respectată la nivel internațional. În timp, cu răbdare și multă muncă. Un prim pas este să le ofer gratuit fundamentele tuturor antreprenorilor români. ”, a declarat antreprenorul Răzvan Căzănescu, fondatorul TBF.