Răzvan Tătaru

Târg de produse agroalimentare de la micii producători români, la București

Pâine tradițională

Producătorii autohtoni își vor prezenta și vinde produsele tradiționale la „Târgul pâinii”, organizat în cadrul Zilei Satului Românesc.

A treia ediție a „Târgului pâinii” are loc la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” între 22-24 septembrie 2023 și va reuni mici producători din România, care își vor prezenta produsele agroalimentare.

„Produsele și preparatele pe care le veți găsi la Muzeul Național al Satului reprezintă tradiție, muncă, dedicare, pasiune. Sunt realizate de oameni gospodari, pe care îi apreciez și îi respect pentru efortul lor și, pentru aceasta, trebuie să fim alături de ei, să îi încurajăm să ducă mai departe aceste frumoase tradiții și să le aducă în mijlocul consumatorilor. Mergeți la acest sfârșit de săptămână la Târgul Pâinii și consumați produsele românești!”, a declarat Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cadrul evenimentului, se estimează că vor fi disponibile peste 100 de produse înregistrate în Registrul Național al Produselor Tradiționale din județele Alba, Botoșani, Brașov, Galați, Iași, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Ilfov și București.

Produsele vin din categorii precum panificație și patiserie, produse din carne, produse lactate, produse din pește, legume - fructe, băuturi spirtoase și multe altele.

Începând cu anul 2020, România sărbătorește, prin lege, în ultima duminică a lunii septembrie „Ziua Satului Românesc”.

Parallax

Vizualizari
1329
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri