Denisa Crăciun

Un startup IT românesc a obținut o finanțare de 2 milioane dolari

Thumbnail

Startup-ul IT românesc, Archbee, fondat de românul Dragoș Bulugean, a obținut o finanțare de 2 milioane de dolari de la Global Founders Capital și Credo Ventures, după ce în iulie 2021 anunța că a primit o investiție de 1 milion de dolari din partea unui grup de investitori, condus de fondul polonez de venture capital Inovo Venture Partners.

Startup-ul fondat în 2019 de Dragoș Bulugean a creat o platformă pe care o folosesc echipele din companiile de tehnologie, pentru a colabora mai bine în diverse proiecte. Practic, platforma pune în legătura echipele tehnice – cum sunt developerii – cu cele non-tehnice – cum sunt echipele de produs – din companii.

Prin intermediul spațiilor sale, echipele pot să stocheze cantități mari de informații necesare în proiectele lor. Archbee spune că facilitează rezvolarea rapidă a anumitor probleme pe care startup-urile IT și alte companii tech le întâmpină și, de asemenea, le ajută să își termie proiectele mai repede, făcând ordine în activitatea de documentare.

Archbee a fost fondată la București, de Dragoș Bulugean, un programator care a terminat Automatica la Craiova, în 2011. Platforma operează legal pe firma AiurLabs, înregistrată în statul american Delaware.

În 2021 scriam pe StartupCafe.ro că în doi ani, platforma a depășit 100 de clienți la nivel mondial, iar veniturile sale au crescut cu 20% de la o lună la alta, după cum spunea startup-ul.

Tot în 2021, Archbee ne anunța că a fost acceptat în acceleratorul de afaceri american YCombinator. Acesta este cel mai mare accelerator de business din lume, printre startup-urile dezvoltate aici numărându-se companii care valorează miliarde de dolari acum: AirbnbDropboxStripeRedditDoorDash.

Parallax

Vizualizari
2230
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri