Claudiu Zamfir

Airbnb cumpără o aplicație de rezervări la hotel

Thumbnail

Startupul american Airbnb, axat pe închirierea de locuințe pariculare în regim hotelier, utilizat tot mai mult și de proprietarii și turiștii din România, cumpără aplicația HotelTonight, de rezervări cu discount, last minute de camere la hotel.

Potrivit anunțului oficial făcut joi, Airbib urmărește, prin achiziționarea HotelTonight, să se extindă în zona boutique hotelurilor, oferind acestor afaceri de dimensiuni mai mici, care nu fac parte din rețele internaținale consacrate, posibilitatea să se listeze mai ușor pe Airbnb.

Imediat ce achiziția se va finaliza, CEO-ul și fondatorul HotelTonight, Sam Shank, va lucra în subordinea lui Greg Greeley, președinte pentru divizia Homes (locuințe) a Airbnb, și va conduce categoria de boutique hotel a Airbnb.

Înființat în 2008 de antreprenorii Brian Chesky, Joe Gebbia și Nathan Blecharczyk, la San Francisco, Airbnb a ajuns la încasări anuale de 2,6 miliarde de dolari. Alături de Uber, pe partea de transport, Airbnb este un exponent al curentului startupurilor de economie colaborativă (sharing economy), în care persoane private își pun, pe termen scurt,  proprietățile la dispoziția celor care au nevoie.

La rândul său, HotelTonight a fost înființat în anul 2010, tot la San Francisco, de Sam Shank, Jared Simon și Chris Bailey. Startupul de închiriere de camere la hoteluri mici, în regim last minute, activează în Europa, America de Nord, America Latină și în Australia. Până în prezent, HotelTonight a strâns investiții de circa 130 de milioane de dolari. Cele două firme nu au dezvăluit suma tranzacției anunțate joi.
 

Citește și:

Parallax

Vizualizari
719
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri