Claudiu Zamfir

Un programator român a obținut 1 milion de dolari de la investitori străini

Thumbnail

Un startup IT românesc a obținut o finanțare de capital de risc de 1 milion de dolari și, în plus, a fost acceptat în acceleratorul de afaceri american YCombinator, cel mai important din lume, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Platforma românească Archbee, fondată de programatorul român Dragoș Bulugean, a obținut investiția de 1 milion de dolari din partea unui grup de investitori, condus de fondul polonez de venture capital Inovo Venture Partners, despre care am mai scris pe StartupCafe.ro.

Deschisă în iunie 2019, Archbee este o platformă folosită de echipele din companiile de tehnologie, pentru a colabora mai bine în diverse proiecte.

Platforma pune în legătură echipele tehnice - cum sunt developerii - cu cele non-tehnice - cum sunt echipele de produs - din companii. De asemenea, prin intermediul spațiilor sale, echipele pot să stocheze cantități mari de informații necesare în proiectele lor.

Astfel, Archbee spune că ajută startup-urile IT și alte companii de tehnologie să rezvolve mai rapid anumite probleme și să-și termine proiectele mai repede, punând ordine în activitatea de documentare tech.

Archbee a fost fondată la București, de Dragoș Bulugean, un programator care a terminat Automatoca la Craiova, în 2011. Platforma operează legal pe firma AiurLabs, înregistrată în statul american Delaware.

În doi ani, platforma a depășit 100 de clienți la nivel mondial, iar veniturile sale au crescut cu 20% de la o lună la alta, susține startup-ul.

„Misiunea noastră la Archbee este de a deveni instrumentul principal utilizat de companiile de dezvoltare la nivel global. Într-o lume tot mai distantă, ajutăm firmele să creeze sinergii, să îmbunătățească productivitatea și să construiască echipe mai fericite. Au fost 12 luni  incredibile și suntem pregătiți să realizăm mult mai mult în anul următor”, a afirmat Dragoș Bulugean, în comunicatul transmis StartupCafe.ro.

„Faptul că suntem investitor principal în runda acordată Archbee reflectă încrederea noastră în acest dezvoltator și fondator excepțional, Dragoș, și în produsul său. Archbee este o platformă mult așteptată, prin care dezvoltatorii trec de la lucrul sincron la asincron, permițându-le să petreacă mai mult timp în modul de lucru profund și să rezolve probleme mai dificile, care necesită o atenție deplină. Este deja foarte apreciat de dezvoltatori, dar și de echipele de marketing și vânzări datorită capacității de a partaja cu ușurință documentația cu clienții”, a spus, la rândul său, Maciej Malysz, partner în cadrul Inovo Venture Partners.

În comunicatul oficial de luni, se mai arată că Archbee a fost acceptat și în cohorta YCombinator din vara anului 2021. Acesta este cel mai mare accelerator de business din lume, printre startup-urile dezvoltate aici numărându-se companii care valorează miliarde de dolari acum: AirbnbDropboxStripeRedditDoorDash.

Parallax

Vizualizari
4177
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri