Denisa Crăciun

Un startup danez înființat în 2021, cu un român printre fondatori, obține o finanțare de 7,5 milioane dolari

Thumbnail

Un startup danez înființat în 2021, cofondat de un antreprenor român, care a dezvoltat o platformă care ajută companiile SaaS (software as a service) să ofere rapid suport clienților, obține o finanțare de 7,5 milioane de dolari.

Fullview, fondat în iunie 2021 în Danemarca de românul Dorin Tarău (foto) împreună cu Daniel Bakh, care este și CEO-ul (director general) companiei, obține o finanțare de 7,5 milioane de dolari într-o rundă de investiții condusă de Lightspeed Venture Partners, la care au participat și investitori existenți ca Cherry Ventures și Seedcamp.

De asemenea, s-au alăturat și fondatori și directori de la companii de top din Europa și Silicon Valley precum Coinbase, Unity, Zapp, DoorDash, Pitch, Instana, Dixa sau Pleo.

Cu investiția obținută, startup-ul vrea să își consolideze echipa și să continue dezvoltarea platformei de customer support.

Fullview este o platformă end-to-end pentru companii, startup-uri și alte organizații care pot oferi asistență mai rapidă și mai ușoară clienților care se confruntă cu probleme legate de un produs sau serviciu și au nevoie de îndrumare.

„Atunci când clienții se confruntă cu probleme legate de un produs și au nevoie de îndrumare, se așteaptă la asistență fluidă, personalizată – nu timp lung de așteptare și comunicare permanentă”, spune Daniel Bakh, CEO și co-fondator Fullview.

Startup-ul își propune să înlocuiască partajarea ecranului, funcție pe care o permite Zoom de exemplu, și pune la dispoziție o soluție pentru companiile care au nevoie să ofere suport pentru clienți, fără a fi nevoie să descarce suplimentar alte fișiere.

Conform datelor de pe Crunchbase, startup-ul a mai ridicat în noiembrie 2021 o rundă de finanțare de 1,8 milioane de dolari.

Acum, cu runda recent obținută, de 7,5 milioane de dolari, Fullview ajunge la investiții totale de 9,3 milioane de dolari.

Cine este Dorin Tarău, cofondator Fullview

Antreprenorul de origine română Dorin Tarău a absolvit în 2018 VIA University College din Danemarca, țară în care și locuiește în prezent, conform profilului său de pe LinkedIn.

În iunie 2018 a fondat DareHero, un startup care între timp a fost închis, și care ajuta brandurile și organizațiile să aibă un engagement mai mare din partea publicului datorită provocărilor video.  

În 2019 s-a alăturat echipei WeZimplify, unde a rămas până în decembrie 2020, în calitate de director comercial. WeZimplify a dezvoltat o platformă ce ajută companiile să ia decizii mai bune în privința produselor și serviciilor lor.

Apoi, în ianuarie 2020, a cofondat Apidemia, companie de consultanță și dezvoltare de software, iar în iunie 2021 a cofondat Fullview.

Parallax

Vizualizari
583
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri