Denisa Crăciun

Un start-up britanic edtech caută finanțări în România

Thumbnail

O companie britanică de tehnologie, specializată în dezvoltarea de software pentru optimizarea procesului de acordare a notelor, vizează o rundă de investiții de 835.000 de euro pe SeedBlink, platforma europeană de crowdinvesting pentru startup-urile tech, după ce și-a asigurat deja 585.000 de euro de la două fonduri de capital de risc.

6 Bit Education, un startup din Marea Britanie de tehnologie pentru educație, vizează o rundă de investiții de 835.000 de euro pe SeedBlink pentru a dezvolta Graide, o soluție de EdTech bazată pe inteligență artificială.

Startup-ul a obținut deja 585.000 de euro: 468.000 de euro de la un fond de investiții din Marea Britanie și SFC Capital, un investitor existent, care a făcut o rundă de follow-on în valoare de 117.000 de euro.

Prin SeedBlink, pentru investitorii de retail, sunt disponibili 300.000 de euro, investiția minimă fiind de cel puțin 2.500 de euro.

6 Bit Education vrea să utilizeze finanțarea obținută  în Graide, o soluție care utilizează inteligența artificială pentru a elimina repetiția din procesul de notare, pentru a calcula notele, pentru a se sincroniza cu sistemele de management ale universității și pentru a genera rapoarte, economisind timpul profesorilor.

Această soluție reduce volumul de muncă al profesorilor pentru evaluari prin învățarea modul în care aceștia oferă note și feedback.

De asemenea, prin această nouă rundă de finanțare, 6 Bit Education vrea să mărească echipa de vânzări, să îmbunătățească produsul și soluția de AI pentru recunoașterea răspunsurilor scurte și a imaginii. Pe termen lung, 6 Bit Education are în plan să intre pe segmentul gimnazial și liceal, unde volumul de muncă al profesorilor este extrem de mare.

Startup-ul 6 Bit Education a fost fondat la sfârșitul lui 2019 de personalul și doctoranzii pasionați de tehnologie de la Departamentul de Fizică Teoretică al Universității din Birmingham.

Manjinder Kainth, Robert Stanyon și George Bartlett și-au propus să simplifice procesul de acordarede note în timp ce lucrau alături de profesorii Dr. Austin Tomlinson, Dr. Jonathan Watkins și Nicola Wilkin (director pentru educație pentru Colegiul de Inginerie și Științe Fizice).

Astfel, ei au dezvoltat Graide, o platformă care utilizează inteligența artificială pentru a simplica munca profesorilor în procesul de notare.

În aprilie 2020, 6 Bit Education a primit finanțare de la Seed Enterprise Investment Scheme (SEIS) prin Startup Funding Club pentru a construi platforma și primii clienți.

„Produsul 6 Bit Education este deja valorificat de universități de prestigiu din Marea Britanie și așteptăm cu nerăbdare să susținem viziunea antreprenorilor de a îmbunătăți semnificativ educația prin creșterea feedback-ului și simplicarea acordării notelor. Deoarece cunoștințele și abilitățile STEM sunt la mare căutare, suntem încântați să lansăm campania de crowdinvesting pentru 6 Bit Education pe SeedBlink, o companie aflată în fruntea EdTech cu puncte forte în știință, tehnologie, inginerie și matematică”, a transmis Laurențiu Ghenciu, Chief Business Officer în cadrul SeedBlink.

De cealaltă parte, dr. Manjinder Kainth, CEO 6 Bit Education spune că „una dintre cele mai importante părți în procesul de educație este obținerea de feedback și modul în care reacționăm când îl primim astfel încât să ne dezvoltăm de-a lungul timpului. Oferirea de feedback este o muncă extrem de costisitoare. Universitățile cheltuiesc 2,3 miliarde de lire sterline (2,74 mld. euro) pe an pentru munca ocazională pe oră pentru a oferi feedback, iar profesorii petrec până la 11 ore săptămânal din timpul personal pentru a nota și a oferi feedback. Notarea se îndepărtează de activitățile didactice valoroase precum interacțiunea față în față și este principala cauză pentru care profesorii demisionează”.

Un test pilot realizat la Universitatea din Birmingham a arătat că Gradie reduce timpul mediu de notare cu 74% și oferă de 7,2 mai mult feedback față de evaluarea tradițională.

Parallax

Vizualizari
117
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri