Denisa Crăciun
25 de proiecte inovatoare dezvoltate de liceeni români au fost selectate la o competiție națională cu premii, organizată de Samsung România și sprijinită și de Google România.
Cele 25 de proiecte ale elevilor de liceu s-au calificat în etapa a doua a competiției Solve for Tomorrow. Participanții vor beneficia de sesiuni de mentorat coordonate și vor învăța despre Sustainable Design Thinking, o metodă ce aduce împreună ideile creative, gândirea inovatoare și soluțiile îndrăznețe pentru a produce o schimbare în societate.
În cadrul competiției ajunsă la a treia ediție au fost înscrise 313 proiecte. Dintre acestea, 212 proiecte au fost înscrise în echipă, în timp ce 101 au fost înscrieri individuale. În ceea ce privește categoriile de concurs, categoria în care au fost înscrise cele mai multe proiecte a fost Mediul Înconjurător, cu 109 proiecte, urmată de categoria Educație cu 98 de proiecte. În categoria Dezvoltare Sustenabilă au fost înscrise 68 de proiecte, iar în Diversitate și Incluziune Socială 38 de proiecte.
Proiectele au fost jurizate pe baza unor criterii precum: justificarea nevoii pe care participantul dorește să o adreseze, justificarea soluției propuse în raport cu nevoia identificată, abordarea inovatoare și realistă și modul în care este valorificată utilizarea tehnologiei în cadrul soluției propuse.
La finalul competiției, membrii echipelor câștigătoare vor primi premii care constau în telefoane și smartwatch-uri.
Calendarul competiției din perioada 2023 - 2024, etapa a II-a:
Ediția din acest an a competiției este organizată de Samsung Electronics România în parteneriat cu Junior Achievement România, cu sprijinul Google România și Impact Hub Bucharest. Până în prezent, Solve for Tomorrow s-a desfășurat în aproximativ 23 de țări din întreaga lume.