Denisa Crăciun

Porsche conduce o investiție de 400 milioane dolari într-un startup american de baterii pentru mașini electrice

Thumbnail

Porsche conduce o rundă de investiții de 400 de milioane de dolari într-un startup american producător de materiale pentru baterii destinate mașinilor electrice, a transmis, miercuri, compania germană de automobile sport într-un comunicat.

Porsche investește 100 de milioane de dolari în Group14 Technologies, care primește, în total, o finanțare de 400 de milioane de dolari într-o rundă de investiții Serie C, la care mai participă și alte companii.

Startup-ul Group14 a fost fondat în 2015 de Aaron Feaver, Rick Costantino, Rick Luebbe și are sediul în Woodinville, King, Washington.

Cu această nouă rundă de finanțare pe care a ridicat-o, Group14 ajunge la investiții totale de 442,2 milioane de dolari, conform datelor de pe CrunchBase

Compania vrea să folosească finanțarea anunțată miercuri pentru a accelera producția de anod pentru bateriile sale litiu-ion.

Astfel, startup-ul plănuiește ca până la sfârșitul lui 2022 să facă în SUA o fabrică de producție de materiale pentru baterii.

Pe viitor, Group14 va furniza companiei Cellforce Group din Tübingen, în care Porsche deține un pachet majoritar de acțiuni, serviciile sale.

Cellforce a fost fondată în 2021 de Porsche și Customcells Holding.

Investiția Porsche în Group14 vine în contextul în care, din 2024, Cellforce, cu sediul în Germania, vrea să producă celule de baterie de calitate înaltă, pentru vehicule de înaltă performanță.

Astfel, bateriile Cellforce ar putea fi utilizate în vehiculele electrice Porsche.

„Fără lipsă de modestie conducem această rundă finanțare. Ea reflectă faptul că, prin unitatea noastră de capital de risc Porsche Ventures, am dobândit acum o înțelegere profundă a lumii de venture capital”, spune Lutz Meschke, vicepreședinte al Comitetului executiv pentru finanțe și IT la Porsche AG.

Pe lângă Porsche, alte câteva companii – de la investitori globali la investitori strategici din industria bateriilor (OMERS Capital Markets, Decarbonization Partners, Riverstone Holdings LLC, Vsquared Ventures, Moore Strategic Ventures) – participă la runda actuală de finanțare.

„Group14 se angajează să ridice performanța bateriilor litiu-ion de astăzi”, spune spune Rick Luebbe, co-fondator și CEO Group14.

Parallax

Vizualizari
255
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri