Denisa Crăciun

Platformă românească de incubare pentru startup-uri de tehnologie

Thumbnail

Startup-urile de tehnologie din Europa, inclusiv România, se pot înscrie la Startup Reaktor, un program de incubare lansat luni, 27 iunie, care sprijină echipele antreprenoriale aflate în stadiu incipient.

Romanian Tech Startups Association (ROTSA), Techcelerator și Rōnin lansează luni, 27 iunie, Startup Reaktor, o platformă de incubare pentru startup-urile tech, conform unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Obiectivul programului este ca în următorii trei ani să identifice aproape 200 de startup-uri pe care să le dezvolte prin programe de educație antreprenorială și acces la investitori, acceleratoare, universități și instituții media din regiune.

Fondatorii startup-urilor early-stage de tehnologie din Europa  (în special zona CEE) se pot înscrie la Startup Reaktor între 27 iunie și 1 septembrie 2022 AICI.

Echipele acceptate în program vor fi anunțate pe 14 septembrie 2022.

Startup Reaktor se adresează tuturor echipelor sau startup-urilor aflate la început de drum indiferent dacă au ajuns sau nu în etapa de MVP (Minimum Viable Product).

De asemenea, nu este necesar ca echipele înscrise în program să fie încorporate sub forma unei firme. Echipa sau startup-ul se poate înscrie doar cu un proiect.

Antreprenorii vor învăța timp de 10 săptămâni cum să-și valideze ideea, cum să dezvolte și să valideze un MVP, aspecte legale despre crearea firmei, cum să definească și să își analizeze competiția, cum să creeze un plan de marketing, cum să obțină finanțări, cum să acceseze programe prin care să-și crească businessul, cum să se dezvolte la nivel internațional.

Antreprenorii vor avea acces la exemple practice, studii de caz și la sprijinul unor mentori experimentați din Europa Centrală și de Est.

Startup-urile se pot înscrie cu idei tech din orice verticală, de exemplu:

  • Adtech, Agritech, Auto/marketplace, Cloudtech și DevOps, Commercial space mission, Crypto / blockchain, Securitate informatică, Big data, E-commerce, Edtech, Mediu, Fintech, HoReCa, Gaming, Hardware, Sănătate, Resurse umane, Industrie 4.0, Platforme de investiții, IoT, Legaltech, Marketing, Aplicații mobile, Servicii online on-demand, R&D automotive, Retail, Robotică, SaaS, PaaS, Smart city, Social & marketplace, Roboți software, Explorarea spațiului cosmic, Turism, Transport, VR / AR, Soluții wearable.

Program Startup Reaktor, prima ediție:

  • 27 iunie - 1 septembrie: Înscrierea proiectelor în program;
  • 1-14 septembrie: Interviuri și verificarea eligibilității aplicanților;
  • 14 septembrie: Anunțarea participanților admiși în incubator;
  • 15 septembrie - 5 decembrie: Educație antreprenorială și mentorat;
  • 8 decembrie: Eveniment cu invitați din ecosistemul de start-up-uri CEE;
  • 15 decembrie: Demo day & feedback;
  • 15 ianuarie - 15 aprilie 2023: Identificarea de oportunități de finanțare în urma programului.

Criteriile de evaluare a proiectelor sunt: componența și expertiza echipei, modelul de business, impactul soluției asupra clienților, gradul de inovare și modul de dezvoltare a soluției.

Parallax

Vizualizari
309
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri