Claudiu Zamfir

Un olandez și-a făcut fermă în România și a atras o finanțare de 5 milioane euro de la investitori

Thumbnail

Un om de afaceri olandez a venit în România și și-a deschis aici o fermă, în anul 2008, iar acum și-a listat grupul de companii la tranzacționare pe piața alternativă a Bursei de Valori București, AeRO, pentru a atrage investitori dornici să cumpere acțiuni.

DN Agrar Group este entitatea fondată de Jan G. de Boer în zona centrală a Transilvaniei, care activează în sectorul agricol de producție vegetală și zootehnică.

Miercuri, 2 februarie 2022, DN Agrar Group a debutat pe piața AeRO sub simbolul bursier DN.

Premergător listării pe bursă, fermele românești ale olandezului au atras de la investitori, o finanțare de 24,7 milioane de lei (5 milioane euro), prin vânzare de acțiuni într-un plasament privat derulat în luna iulie 2021. Un număr de 117 persoane fizice și juridice au subscris pentru 13.631.408 acțiuni noi, cu o valoare nominală de 0,2 lei și un preț de subscriere de 1,81 lei/acțiune, reprezentând 25,7% din capitalul social.

Fondurile sunt destinate extinderii DN Agrar Group prin achiziții de ferme și dezvoltarea grupului.

„Ne dorim ca momentul listării acțiunilor DN Agrar Group pe piața AeRO a Bursei de Valori București să marcheze intrarea companiei ȋn următoarea etapă de dezvoltare. Suntem ȋncrezători că pârghiile de finanțare oferite de piața de capital sunt favorabile pentru structura noastră de business. Avem convingerea că obiectivele ambițioase pe care ni le propunem vor fi atinse și că încrederea noastră în viitorul sectorului de agribusiness din România va avea succesul scontat”, a declarat Jan G. de Boer, CEO şi preşedintele Consiliului de Administrație al DN Agrar Group, într-un comunicat BVB transmis StartupCafe.ro.

DN Agrar Group cuprinde în prezent 11 companii care activează în domenii precum zootehnie, și anume creșterea bovinelor de lapte, producție agricolă vegetală, prestări de servicii în agricultură, logistică, transport, servicii de consultanță și management și turism.  La acestea se adaugă ferma Lacto Agrar, preluată recent, cu fonduri obținute în cadrul plasamentului privat din iulie anul trecut.

În domeniul producției vegetale, fermele din grup cultivă, în prezent, împreună cu ferma Lacto Agrar, peste 3.000 de hectare de teren agricol, localizate pe raza județelor Alba și Hunedoara. În ceea ce privește efectivele de animale deținute la jumătatea anului trecut de către fermele din grup, împreună cu ferma Lacto Agrar, acestea înregistrează  peste 3.300 de capete de vaci de lapte, cu o producție  de 75.300 de litri de lapte/zi. La finalul anului 2020 la nivelului grupului erau angajate 116 de persoane, la care se vor adăuga 46 de persoane angajate pentru ferma Lacto Agrar.

DN Agrar Group a înregistrat, la jumătatea anului 2021, o cifră de afaceri netă de 18,2 milioane lei, în creștere cu 62% față de S1 2020 (11,2 milioane de lei). Profitul grupului în această perioadă a fost de 2,1 milioane lei, în creștere față de rezultatul raportat pentru S1 2020 de 701.130 lei. Ferma Lacto Agrar recent preluată a înregistrat, la jumătatea anului 2021,  o cifră de afaceri netă de 16,3 milioane lei și un profit de 1,2 milioane lei.

 

Parallax

Vizualizari
9823
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri