Claudiu Zamfir

Gigantul pharma Novartis caută startup-uri și în România

Thumbnail

Gigantul helveto-american Novartis, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, caută startup-uri și IMM-uri europene, inclusiv românești, care dezvoltă servicii medicale, pentru a le oferi finanțare, ajutor în dezvoltarea conceptului și acces pe piețele internaționale.

Antreprenorii interesați se pot înscrie AICI, până pe 15 august 2022, la programul ChallengEIT, organizat de Novartis, în colaborare cu organizațiile EIT Hub Israel și EIT Health InnoStars.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, publicației StartupCafe.ro, programul ChallengEIT își propune să „identifice start-up-uri, spin-off-uri sau întreprinderi mici și mijlocii care au soluții funcționale pe care doresc să le dezvolte și să le introducă pe piețele europene în care Novartis activează”.

În momentul de față, compania Novartis este prezentă în 34 de țări din Europa Centrală și de Sud-Est și în Israel, prin centrul său de inovare – BIOME. ChallengEIT caută idei noi pentru „îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților, printr-un acces optimizat la servicii de sănătate, diagnostic precis și la timp și un răspuns mai bun la tratament”.

Un număr de până la 6 proiecte vor fi selectate în cadrul ChallengEIT, acestea urmând a participa la competiția finală. Câștigătorul va fi anunțat la sfârșitul anului 2022, iar lansarea proiectului ar putea avea loc la începutul lui 2023.

„Acesta este primul proiect de inovație digitală în domeniul sănătății, dezvoltat între Israel și regiunile Europei Centrale și de Sud-Est, inclusiv România. Aplicând principiile open innovation, ne propunem să selectăm și să validăm soluții digitale ce pot îmbunătăți serviciile de sănătate oferite pacienților. Idei inovatoare sunt peste tot; indiferent dacă s-au născut la Bucuresti, Praga, Varșovia, Atena sau Tel Aviv, iar noi avem instrumentele potrivite pentru a le găsi și a le introduce pe piață, astfel încât oamenii să poată avea în măsură egală accesla inovație”, a declarat Adi Barel, directorul EIT Hub în Israel.

Ce spune Novartis că le oferă antreprenorilor selectați:

Participanții selectați vor beneficia de servicii personalizate, printre care se numără:

  1. conectare cu mentorii EIT și Novartis,
  2. acces la rețeaua EIT de alumni și date, cu rolul de a valida și a îmbunătăți conceptul, produsul și soluția de afaceri,
  3. șansa de a obține finanțare,
  4. șansa de a lucra cu centrul de inovare BIOME pentru a-și șlefui proiectul de tip proof of concept.

Programul ChallengEIT: ideile de afaceri căutate

Proiectele depuse trebuie sa răspundă uneia dintre următoarele patru provocări:

  • 1. Schimbul de informații între medici (peer-to-peer) în mediul digital: cum se pot purta conversații în mediul online între medici din diferite țări, cum se poate intensifica schimbul de experiență și cum se poate îmbunătăți comunicarea cu privire la experiența și cazuistică în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății, pentru a îmbunătăți serviciile oferite pacienților.
  • 2. Ghidarea pacientului în procesul de tratament: cum pot fi sprijiniți pacienții pentru a gestiona complexitatea bolii și procedurile de tratament; cum pot fi îmbunătățite rezultatele obținute de pacienți în urma unui management mai bun al planului de tratament, fără ca aceștia să încerce să își pună singuri diagnosticul sau să ia medicamente pe baza căutărilor proprii pe internet.
  • 3. Medicină de precizie și îngrijire personalizată: cum putem să anticipăm mai bine răspunsul la tratament și să evaluăm profilurile de risc ale pacienților printr-o îngrijire personalizată, eficientă.
  • 4. Provocarea EUnite Movement - Accesul la servicii medicale: solidaritatea este una dintre pietrele de temelie ale politicii UE în domeniul sănătății. Cum putem îmbunătăți accesul la servicii medicale și ce sprijin putem oferi față de provocările apărute în contextul migrației, oferind acces eficient la cea mai bună îngrijire disponibilă, în special în perioade de criză.

„Suntem hotărâți să colaborăm cu ecosistemul IT din întreaga lume pentru a accelera inovarea, astfel ca împreună să putem găsi noi modalități de a îmbunătăți calitatea vieții și de a extinde viața pacienților prin valorificarea datelor digitale”, a declarat Tal Vardi, BIOME Lead pentru Europa Centrală și de Sud-Est.

 

Parallax

Vizualizari
804
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri