Claudiu Zamfir

Mentorat și cursuri online pentru startup-uri românești, într-un incubator susținut de UE

Thumbnail

Antreprenorii români se pot înscrie pentru a putea fi selectați la un nou incubator de afaceri european, care oferă mentorat și cursuri online destinate startup-urilor de tehnologie care vor să atragă investitori.

Înscrierile la incubatorul de business European Startups Universe se fac AICI, până pe 28 februarie 2022. Programul va dura 6 săptămâni, începând cu luna martie 2022. Sunt așteptate startup-uri tech înregistrate legal în România sau în diaspora.

European Startups Universe este susținut de Comisia Europeană și Comitetul European al Regiunilor și se desfășoară în paralel în 11 țări UE respectiv: România, Grecia, Spania, Croația, Cipru, Franța, Ungaria, Italia, Luxemburg, Olanda și Slovenia.

În România, inițiativa este implementată de către ROTSA - Romanian Tech Startups Association, o organizație non-profit care își propune să promoveze, sprijine și să reprezinte interesele startup-urilor de tehnologie din România, indiferent de verticală.

„Este misiunea noastră organizațională să reunim principalii actori ai ecosistemului național de startup-uri de tehnologie, facilitându-le comunicarea și crearea de conexiuni și parteneriate între aceștia. Ne bucurăm pentru că am fost selectați să implementăm acest program la nivel național asta pentru că avem astfel o mai bună ocazie să susținem inițiativele startup-urilor de internaționalizare și de a identifica surse de finanțare cu ajutorul cărora să crească”, a afirmat Cristiana Bogățeanu, director executiv ROTSA, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Programul se adresează tuturor startup-urilor tech din UE și își propune să conecteze sute de startup-uri aflate la început de drum cu experți, fondatori de startup-uri de tip unicorn, investitori, fonduri de capital de risc etc.

Activitățile din cadrul programului vor avea loc online, în lunile martie și aprilie, timp în care fiecare echipă sau fondator de startup tech early stage din UE va avea acces la oportunități de finanțare, posibilitatea de scalare în alte țări ale UE și oportunități de a găsi noi clienți.

În cadrul incubatorului vor avea loc mai multe tipuri de activități precum: office hours, întâlniri unu la unu cu mentorii, workshop-uri, conținut educațional samd., fiecare săptămână din cele 6 având o tematică specifică:

  • SĂPTĂMÂNA 1 - Cum îți construiești echipa?
  • SĂPTĂMÂNA 2 - Cum comunici cu clienții pentru a le descoperi nevoile?
  • SĂPTĂMÂNA 3 - Cum construiești un MVP?
  • SĂPTĂMÂNA 4 - Cum să te vinzi (investment perspective)?
  • SĂPTĂMÂNA 5 - Cum să faci marketing & sales pentru un produs de consum?
  • SĂPTĂMÂNA 6 - Cum realizezi un pitch deck?

Ulterior programului de incubare, organizat la nivel național de către țările implicate în program, vor urma sesiuni cu investitori de tip Angel de la nivel european, de această parte urmând să se ocupe European Startup Universe HQ, inițiatorul proiectului.

Printre speakerii și mentorii din program se numără: Cristina Țoncu - co-founder Techcelerator, Malin-Iulian Ștefănescu - CEO TechAngels,  Cristian Dascălu - partener Gapminder, Cristian Negrutiu - founding partner Sparking Capital, Irina Leca - marketing manager la Google Portugalia.

Parallax

Vizualizari
736
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri