Denisa Crăciun

LISTĂ: 10 licee agricole din România beneficiază de granturi pentru proiecte de educație antreprenorială în 2022

Thumbnail

Zece instituții de învățământ din România vor derula proiecte pe teme de educație antreprenorială și agricolă, în urma concursului de granturi pentru licee agricole, în cadrul proiectului „Agribusiness în Școală”.

Proiectele derulate de insituțiile de învățământ implică atât profesori și elevi, cât și consultanți voluntari din comunitatea locală, conform unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

LISTA celor 10 instituții de învățământ care vor beneficia de granturi pentru proiecte de educație antreprenorială în anul 2022:

  1. Liceul Demostene Botez, Trușești;
  2. Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea, Focșani;
  3. Liceul Tehnologic Nr.1, Valea lui Mihai;
  4. Liceul Tehnologic Jacques M. Elias, Sascut;
  5. Colegiul Agricol Traian Savulescu, Târgu Mureș;
  6. Liceul Tehnologic Agricol Alexandru Borza, Geoagiu;
  7. Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor;
  8. Liceul Tehnologic Nr.1, Salonta;
  9. Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuță, Șendriceni;
  10. Colegiul Național de Agricultură și Economie, Tecuci.

Proiectele includ mai multe tipuri de activități, de la pregătirea teoretică și practică a elevilor, la conectarea cu mediul de afaceri local – traininguri, workshop-uri, întâlniri cu antreprenori locali, târguri de produse/servicii, concursuri de planuri de afaceri, vizite la firme agricole, realizarea unor afaceri pilot.

În anul școlar 2021-2022, proiectul Agribusiness în Școală cuprinde și componente care contribuie la pregătirea profesorilor și elevilor din liceele agricole, prin acces gratuit la resurse de învățare practice și interactive pe platforma JA Inspire, în programul JA Educație antreprenorială și studii de caz reale din domeniul agribusiness, precum și oportunitatea de a participa la Incubatorul Național JA BizzFactory cu idei de afaceri și start-up-uri.

„Ne-am bucurat că profesorii și conducerea liceelor au răspuns activ provocării lansate pentru aplicații și, pe parcursul implementării, îi vom sprijini cu resursele necesare și consultanță, pentru că, în acest mod, ne dorim să creăm modele, îmbinând educația agricolă și antreprenorială, care pot fi replicate cu ușurință în comunitatea locală și care îi pot motiva pe tineri să pună în aplicare idei de afaceri în domeniul agribusiness”, spune Alice Duțu, Director Programe, Junior Achievement România.

Prin proiectul Agribusiness în Școală, derulat sub umbrela programului Creștem prin Educație Agricolă (CEA) sunt sprijinite liceele agricole să ofere programe educaționale relevante pentru economia locală, care să pună accentul pe formarea viitorilor fermieri și întreprinzători mici și mijlocii din agricultură.

Proiectul „Agribusiness în Școală” este organizat de Junior Achievement România, cu sprijinul Romanian-American Foundation.

Parallax

Vizualizari
333
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri