Denisa Crăciun

Librăriile Cărturești investesc 450.000 Euro într-o platforma românească de cărți audio

Thumbnail

O platformă românească de cărți audio în limba română și engleză primește, la doar un an de la lansare, o investiție de 450.000 de euro de la Librăriile Cărturești, conform unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

AudioTribe este o platformă românească de audiobooks în limba română și engleză, lansată de Ana și Radu Nicolau în luna august 2021, sub numele Echo Audiobooks.

Satrtup-ul spune că a vândut până în prezent peste 25.000 de cărți audio și și-a diversificat portofoliul de la câteva sute de audiobooks în limba română până la peste 15.000 în limbile română și engleză disponibile ascultătorilor.

„De obicei, autorii și agenții literari de prestigiu oferă drepturile de distribuție pentru cele mai bune audiobookuri doar dacă acestea ajung pe platforme unde pot fi cumpărate de ascultători. AudioTribe este, deci, singura platformă românească ce poate distribui orice titlu, fiindcă audiobookurile ascultate rămân ale utilizatorilor. Din acest motiv, prioritatea noastră este să ne concentrăm pe achiziția de titluri premium și să aducem cele mai bune cărți audio. Avem în plan să dublăm portofoliul în limba română, mai ales prin producție proprie, și urmează să extindem portofoliul în limba engleză de la 15.000 la 60.000 de titluri. Investiția partenerului nostru strategic, Cărturești, ne confirmă că suntem pe drumul cel bun, iar sprijinul lor ne ajută să gestionăm împreună cea mai mare librărie de audiobookuri a unui serviciu din România” – Radu Nicolau, co-fondator AudioTribe.
 

Pe fondul creșterii costului hârtiei și al tiparului, investiția în asset-uri audio este o mutare strategică, pe care și editurile o îmbrățișează, susține compania.

Parallax

Vizualizari
825
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri