Denisa Crăciun

Lecții IT pentru copii, educație prin cineterapie și alte activități ONG susținute de Orange cu 450.000 lei

ong orange

Un proiect de educație prin cineterapie, altul de lecții IT pentru copii sau un program de sprijin pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist fac parte din lista inițiativelor ONG susținute de Fundația Orange în 2023.

Nouă proiecte cu impact social au fost desemnate câștigătoare în cadrul programului „Susține un ONG”, ajuns la a XI-a ediție, prin care ONG-urile vor primi o finanțare totală de aproximativ 450.000 de lei (50.000 lei pentru fiecare inițiativă) și care vine în sprijinul a 2.000 de beneficiari.

Proiectele câștigătoare în 2023 sunt:

  1. Cinematograful bucuriei Educație prin CINETERAPIE (Asociația Down București). Proiectul este destinat amenajării unui spațiu dedicat proiecțiilor de film, care va avea toate elementele specifice terapiei prin cinematografie. 75 de copii și tineri cu Sindrom Down vor avea un loc în care se vor simți confortabil pentru a putea învăța modul corect de abordare pentru diferite situații care fac parte din viață și care pot fi dificil de rezolvat (stres, durere, abuz, pierdere).
  2. Clubul Micilor programatori (Școala Gimnazială Costuleni, comuna Costuleni, județul Iași). Proiectul își propune creșterea accesului la educație tehnologică al copiilor din ciclul gimnazial din comuna Costuleni. Astfel, vor fi oferite cursuri gratuite de robotică pentru 70 de copii și va fi creată o structură educațională de tip club de robotică, care va fi dotată cu kituri de robotică, iar profesorii vor fi instruiți pentru a-i putea iniția pe copii în acest domeniu.
  3. Educație pentru nonviolență (Asociația Bolnavilor de Von Hippel Lindau). Proiectul se adresează unui număr de 572 de elevi și 24 de învățători și diriginți din localitățile Mogoșoaia și Buftea și are ca scop reducerea numărului de comportamente violente dintre tineri. Activitățile vizate au un specific creativ-artistic, dar, în același timp, le aduc tinerilor, în mod intenționat, provocări ce vor fi filmate, menite să îi determine la auto-observare, negociere și rezolvarea amiabilă a conflictelor, sub îndrumarea unui psiholog.
  4. Fii EROU în comunitatea ta! (Fundația Leul Albastru). Proiectul „Fii EROU în comunitatea ta!” își propune creșterea nivelului de competențe de acordare a primului ajutor (first-responders) și de auto-ajutorare (self-help) pentru un grup de 200 de persoane cu vârste de peste 14 ani provenind din liceele din județul Argeș, comunitățile rurale dezavantajate Bradu, Oarja, Căteasca, 50 dintre aceștia devenind voluntari activi în comunitate.
  5. Împreună reușim (Fundația de Voluntari Somaschi). Proiectul realizat în parteneriat cu Fundația de Voluntari Somaschi își propune să crească șansele de integrare a peste 100 de copii și tineri romi din comunitățile dezavantajate din Baia Mare, în special zona Craica, prin activități de alfabetizare digitală și activități de prevenție în domeniul sănătății, prin educație privind igiena, alimentația sănătoasă și riscurile adicțiilor.
  6. IT is for me (Asociația Vertik pentru viitor). În România, fetele au rezultate mai bune la științe, dar își pierd interesul pentru studii STEM după 7-10 ani. Proiectul educațional „IT este pentru mine” își propune să motiveze copiii să opteze pentru studii STEM, urmărind să reducă și stereotipurile de gen în alegerea parcursului educațional, dar va contribui și la conștientizarea schimbărilor climatice printr-o serie de ateliere care combină știința cu tehnologia informației în scopul de a crea soluții pentru a proteja mediului înconjurător. 125 de elevi, din care 50% fete, vor beneficia de cursuri de IT pentru a începe primii pași în lumea digitală.
  7. Leadership Summer Academy for Kids (Asociatia Teach for Romania). Sub umbrela „Refresh pentru profesori, restart pentru societate”, asociația Teach for Romania își propune anul acesta formarea unei noi generații de profesori, a zecea (G10), capabili să gestioneze intervenții educaționale sustenabile în medii vulnerabile. Proiectul susține dezvoltarea abilităților de bază pentru cel puțin 460 de copii, din comuna Udești, județul Suceava, și 100 de noi profesori care vor participa la Leadership Summer Academy for Kids (cursuri, activitati extrașcolare, reflecție).
  8. O cale către o viață normală (Asociatia Terapeutica de Intervenție, Psihoterapie Individuală și Comportamentală – O.N.G). Proiectul „O cale către o viață normală” – program de sprijin pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist vizează crearea unui cadru favorabil care să contribuie la creșterea șanselor de integrare socială a copiilor și tinerilor cu TSA, prin diagnosticare precoce și acces la servicii, programe de recuperare şi asistență specializată, și creșterea capacității profesioniștilor și familiilor de a susține intervențiile specializate.
  9. Visul meu e la fel de frumos ca al tău (Fundația Inimă de Copil). Proiectul se adresează unui grup de 25 de copii și tineri cu dizabilități/ întârzieri în dezvoltare, cu vârste între 5-26 ani, din județul Galați. Aceștia vor beneficia de sesiuni de terapie de suport emoțional și dezvoltarea încrederii în sine pentru integrarea în grădiniță, școală, grupuri de joacă. Atelierele vor fi realizate prin terapie prin artă și stimulare polisenzorială sau întâlniri de grup.

Anul acesta au fost înscrise în competiția internă 18 proiecte. 

Parallax

Vizualizari
196
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri