Redactia StartupCafe.ro

Investiție americană de 21 milioane euro într-o firmă de energie din România

Thumbnail

Restart Energy One  (REO26), unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică și gaze naturale de pe piața românească, anunță încheierea unei runde private de investiții cu Tejas Capital (SUA) în valoare de 21 milioane de euro.

Astfel, valoarea companiei energetice este estimată la 87,5 milioane  EUR, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Acest pas este parte a strategiei dezvoltate în parteneriat cu Interlink Capital Strategies din Washington, companie de consultanță și administrare a fondurilor, pentru obținerea de finanțări în valoare de 500 de milioane de euro necesare finalizării proiectelor de energie verde de 500 MW pe care compania vrea să le dezvolte în următorii cinci ani.

Totodată, Restart Energy spune că intenționează să integreze o capacitate de stocare de cel puțin 200 MW, pentru furnizarea directă de energie către consumator.

„Fondurile investite de Tejas Capital (SUA) vor fi folosite pentru dezvoltarea infrastructurii necesare proiectelor de energie verde și dezvoltarea companiei în România, contribuind la atingerea obiectivului strategic anunțat anterior, acela  de a deveni primul furnizor de energie regenerabilă din regiune până în 2025. Proiectele Restart Energy creează peste 300 de noi locuri de muncă în România și evită eliberarea în atmosfera a peste 15 milioane de tone de CO2” - a spus Armand Domuța (foto), CEO și fondator al Restart Energy.

„Suntem interesați de companii independente, cu creștere rapidă și posibilitatea de a avea un impact imediat asupra mediului. Considerăm Restart Energy One ca fiind una dintre cele mai promițătoare companii din Europa Centrală, cu un plan de creștere ambițios și potențial uriaș. Nu doar România, ci întreaga regiune vor beneficia de avantajele importante pe care le aduce  Restart Energy – bază extinsă de clienți, active de energie regenerabilă și o platformă inovatoare de trading de tip block chain” - a declarat și Gary Hoskins, Tejas Manager.

Restart Energy spune că și-a dublat numărul de clienți în primele 6 luni ale anului, de la startul liberalizării ajungând la 50.000 de locuri de consum

În urma liberalizării pieței, Restart Energy a atras 25.000 de clienți în primele șase luni, mai mult cu 50% față de proiecțiile anunțate la începutul anului. Strategia de vânzări a fost construită pe atragerea  clienților persoane fizice pentru a maximiza expertiza companiei în managementul microvolumelor, segment tradițional cu o profitabilitate ridicată. Totodată, cantitățile de energie și gaze furnizate clienților finali în primele 6 luni ale anului au crescut cu 30%, respectiv 50%, față de aceași perioadă a anului trecut.

În februarie 2021, Restart a atras 3,3 milioane de euro datorită primei sale emisiuni de obligațiuni dedicate dezvoltării și achiziției de active de producție a energiei regenerabile.

Cine este Restart Energy

Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital 100% românesc, înființat în 2015 la Timișoara. Restart Energy are 50.000 de clienți persoane fizice  și aproximativ 5.000 de clienți corporate.

Compania are în prezent peste 100 de angajați și operațiuni în România și Serbia. Începând cu 2021, intenționează să se dezvolte pe mai multe piețe europene, incluzând Germania și Spania.

Cine sunt Tejas Capital și Interlink Capital Strategies

Tejas Capital este un fond de investiții din Statele Unite cu sediul în Texas, orientat către diversificarea și echilibrarea activelor bazate pe energia tradițională prin investiții în energie sustenabilă, la nivel global. Managementul companiei are o experiență extinsă în investiții financiare din domeniul energiei și infrastructurii.  

La rândul său, Interlink Capital Strategies este o companie de administrare a fondurilor, consultanță în management și consultanță financiară. Înființată în 1994 și cu sediul în Washington, DC, compania este specializată în finanțarea piețelor emergente, energie regenerabilă și dezvoltarea afacerilor.

Restart Energy One  și Interlink colaborează de la începutul anului 2021 pentru servicii de consultanță financiară, în vederea atragerii de investiții din SUA

Parallax

Vizualizari
1140
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri