Denisa Crăciun

Înscrieri online: Program de pregătire pentru startup-uri tech românești care vor să atragă investiții

Thumbnail

Startup-urile de tehnologie din România și Europa de Sud-Est se pot înscrie într-un program care le pregătește să atragă investitori de tip seed și să ridice runde succesive de investiții de până la 1 milion de euro.

La finalul programului, startup-ul cel mai performant va primi ca premiu o investiție de până la 500.000 de euro.

Startup-urile de tehnologie din România și Europa de Sud-Est care se pregătesc să ridice o rundă de investiții de tip SEED în următoarele 1 - 6 luni se pot înscrie la Investment Readiness Program, care se va desfășura în perioada 6 - 26 iunie 2022 și va avea 8 sesiuni.

Startup-urile se pot înregistra până pe 31 mai 2022 AICI.

Ce startup-uri sunt eligibile?

Sunt eligibile startup-urile mature, care oferă produse tech, au deja un produs lansat pe piață, au tracțiune, parteneriate stabile și clienți. Acestea trebuie să aibă o echipă solidă și să aibă capacitatea de a scala la nivel internațional.

În ce constă programul

Programul  va cuprinde workshop-uri si sesiuni one-on-one de dezvoltare și rafinare a procesului de fundraising, cadre de validare a evaluării companiilor și de aliniere cu mindset-ul și procesul urmat de investitorii internaționali de tip venture capital.

Programul se va incheia cu un eveniment privat de pitching la care vor participa cei mai activi parteneri din fonduri de investiții locale și internaționale axate pe investiții de tip SEED.

În urma acestui eveniment, start-up-ul cel mai performant va primi ca premiu o investiție de până la 500.000 de euro.

Programul încorporează următoarele 2 module:

  • Company Valuation” în cadrul căruia startup-urile vor beneficia de acces la experți din venture capital cu care vor realiza evaluarea companiei, putând accesa direct perspectiva investitorilor prezenți
  • Startup Legal & VC Investments”, dezvoltat împreună cu partenerii noștri din domeniul juridic, în cadrul căruia startup-urile vor beneficia de acces la avocați cu experiență în M&A și în pregătirea documentelor și strategiilor investiționale specifice investițiilor de tip VC

Programa sesiunilor este direct  aplicată pe cazul fiecărui startup, iar participanții vor beneficia de consultanță directă și sesiuni de mentoring individuale, în completarea workshop-urilor practice.

Design-ul programului face posibil ca pe parcursul sesiunilor startup-urile să poată lucra la pregătirea documentației proprii pentru listare sau fundraising (pitch deck specific pentru fundraising, sumar executiv, investment memo, bugete și prognoze financiare, business case, strategie de preț, gestionarea riscurilor), alături de profesioniști din comunitatea de investitori.

Startup-urile vor beneficia de consultanță directă din partea echipei Techcelerator, a investitorilor de tip VC, regionali și internaționali, a platformei regionale de investiții online SeedBlink, precum și din partea unor fondatori care au ridicat deja o serie de runde de finanțare.

Programul este derulat de Techcelerator și platforma SeedBlink și este susținut în România și Europa de Sud-Est de Google for Startups și Google Romania, care oferă finaliștilor mentoring, resurse de accelerare a startup-urilor precum și 200.000 dolari în Googe Cloud credits.

Parallax

Vizualizari
489
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri