Denisa Crăciun

Înscrieri online: Hackathon cu premii în bani pe teme de sustenabilitate

Thumbnail

Echipele din România cu soluții inovatoare în domeniul mobilității, regenerării și planificării urbane pentru dezvoltarea sustenabilă a orașelor se pot înscrie la un hackathon online cu premii de până la 4.500 lei.

Hackathonul online Sustain City Hack se organizează în perioada 8 – 10 aprilie 2022. Înscrierile la eveniment se pot face exclusiv în echipă, AICIData limită de înscriere este 7 aprilie (inclusiv).

Timp de 36 de ore participanții vor dezvolta, în echipă de 3-5 membri, o soluție inovatoare pentru orașul viitorului. Pe parcursul concursului, echipele vor beneficia de expertiza mentorilor români și francezi.

Premiile pe care le pot câștiga echipele sunt:

Premiul I - 4.500 lei pentru echipă și invitații gratuite la TEDxCluj 2022 pentru membrii echipei.
Premiul II  - 3.500 lei pentru echipă.
Premiul III -  2.000 lei pentru echipă.

Cine se poate înscrie?

În hackathon se pot înscrie atât echipe care au deja un MVP (produs minim viabil) realizat, dar și echipe abia formate, singura condiție fiind ca pe parcursul hackathonului echipele să fie active în Discord și să dezvolte conceptul/ideea.

Provocările pentru care echipele trebuie să găsească soluții:

  • Mobilitate urbană - definirea unor moduri alternative de transport public, îmbunătățirea calității vieții locuitorilor orașului prin asigurarea serviciilor de care au nevoie în apropierea locuinței;
  • Regenerare urbană - revitalizarea spațiilor urbane, renovarea patrimoniului urban și plasarea culturii în centrul conviețuirii, transformând orașele în locuri de trai agreabile;
  • Planificare urbană - organizare spațială care să țină cont de provocările schimbărilor climatice și care să asigure calitatea aerului și a apei, energie curată, respect pentru biodiversitate.

Evenimentul se va desfășura online pe platforma Discord, iar limba de comunicare și de susținere a prezentării va fi engleza.

Fiecare echipă câștigătoare va beneficia de  3 sesiuni de mentorat oferite de organizația parteneră ROTSA (Asociația Română pentru Antreprenoriat în Tehnologie) pentru a finaliza conceptul dezvoltat în timpul  Sustain City Hack.

Mai multe informații despre hackathon găsiți AICI și AICI.

Hackathonul este organizat de Ambasada Franţei în România, Institutul Francez în parteneriat cu ROTSA (Romanian Tech Startups Association) și ClujHub.

Parallax

Vizualizari
336
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri