Denisa Crăciun

Înscrieri online 2022: Workshop și mentorat pentru startup-uri de tehnologie din România

Thumbnail

Antreprenorii români cu startup-uri de tehnologie se pot înscrie într-un program de pre-accelerare și vor putea participa la workshop-uri și sesiuni de mentorat.

Aplicațiile la programul de pre-accelerare StepFWD sunt deschise online AICI, până pe 2 octombrie, 2022.

Programul se adresează startup-urilor de tehnologie aflate la început de drum, care vor să își dezvolte afacerea. Aplicațiile sunt deschise atât pentru echipele care au dezvoltat deja un prototip / o idee validată a produsului, până la cele care au ajuns să aibă primii clienți plătitori.

Selecția celor 10 startup-uri este realizată de echipa StepFWD împreună cu lead mentorii implicați în program și constă în evaluarea aplicației și un interviu cu echipa.

Criteriile ce sunt luate în calcul la evaluare constau în experiența și istoricul de colaborare a fondatorilor, valoarea adăugată pe care o aduce business-ul în industria care operează, tracțiunea produsului, mărimea pieței, precum și diversitatea echipei.

Desfășurarea programului

Între 24 octombrie 2022 și 16 ianuarie 2023, echipele selectate în cadrul pre-acceleratorului StepFWD vor participa la workshop-uri practice, sesiuni de mentorat susținute de antreprenori și profesioniști în domeniu și vor avea acces atât la oportunități de networking, cât și la discuții cu investitori locali și internaționali.

Ediția din 2022 a pre-acceleratorului revine cu o perioadă mai lungă și aduce o separare a conținutului vizat în cadrul activităților.

Prima parte a programului vizează o zonă de învățare cu subiecte relevante pentru antreprenorii la început de drum, printre care se numără strategia de monetizare, descoperirea nevoilor clienților, dezvoltarea unui produs, vânzări, marketing, negocierea unei investiții, pregătirea pitch-ului sau aspecte legale care trebuie avute în vedere.

În a doua parte, echipele vor primi feedback pe provocările lor prin sesiunile de mentorat și își vor rafina pitch-ul pentru prezentarea finală. Pentru a treia parte, fondatorii vor avea facilitate sesiuni de discuții cu investitori din România și din zona CEE.

La finalul StepFWD, cele 10 echipe finaliste își vor prezenta afacerea și progresul înregistrat în cadrul Demo Day, un eveniment de celebrare care va aduce împreună actori importanți din ecosistemul de tehnologie la nivel local și regional, alături de investitori de tip angel și fonduri de investiții.

Programul se desfășoară în parteneriat cu Google for Startups, Orange România și Algolia, și își propune să mărească numărul de startup-uri diverse, învățându-le cum să se construiască un startup în mod corespunzător, facilitând legătura cu mentori cu experiență și ajuntându-le să devină investibile.

Fondatorii startup-urilor vor participa la workshop-uri și sesiuni de mentorat și vor avea acces la o rețea de mentori formată din antreprenori, investitori și profesioniști din ecosistemul local.

Viziunea programelor StepFWD este de a susține un mod sustenabil de a face antreprenoriat, aducând în prim plan grija față de fondatori și ghidarea după principii și valori solide pe tot parcursul antreprenorial.

Parallax

Vizualizari
241
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri